بیماری مسری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بیماری مسری بیماری قابل انتقال از فرد مبتلا به دیگری است و از آن در باب نکاح و نیز در بخش مسائل مستحدثه سخن رفته است.
جذام (خوره) و برص (پیسی) از بیماریهای مسری خطرناکی است که وجود آن در زن قبل از ازدواج و نیز- بنابر قول گروهی- در مرد، مجوّز فسخ عقد نکاح در صورت جهل به آن پیش از عقد می‏باشد.
در اینکه وجود دیگر بیماریهای مسری خطرناک و لاعلاج مانند ایدز که در جوامع امروزی، شایع و مبتلا به است، در زن یا مرد قبل از عقد در صورت جهل به آن، همچون جذام و برص مجوّز فسخ عقد نکاح می‏گردد یا نه اختلاف است. برخی از معاصران، الحاق آن را به جذام و برص بعید ندانسته‏اند؛ هرچند گفته‏اند: احتیاط در جدایی به طلاق است. لیکن بسیاری آن را مجوّز فسخ نمی‏دانند مگر آنکه سلامت از چنین بیماری‏ای در عقد شرط شده باشد .

حضانت کننده کودک
آیا در حضانت کودک حضانت کننده باید از بیماری مسری خطرناک، همچون جذام و برص- که بیم سرایت آن به کودک می‏رود- مصون باشد؟ از برخی قول به اشتراط نقل شده است. برخی دیگر احتمال آن را داده‏اند.

سرایت عمدی
برای مبتلا به بیماری مسری جایز نیست بیماری خود را عمدا به دیگری سرایت دهد و در صورت خطرناک بودن بیماری مانند ایدز و انتقال آن به قصد کشتن دیگری، چنانچه منجرّ به مرگ وی گردد، قتل عمد محسوب می‏شود.

دفاع از خود
...

دانشنامه آزاد فارسی

بیماری مُسْری (communicable disease)
هر نوع بیماری انتقال پذیر، از راه مستقیم یا غیرمستقیم، از فردی به فرد دیگر. عفونت ناشی از قطرکها، مثلاً از طریق عطسه، از آن جمله است.

جدول کلمات

وبا

پیشنهاد کاربران

هر عامل بیماری زایی که از طریق ، هوا، آب ، غذا، و سطوح در تماس ، از فرد بیمار به فرد دیگری به صورت فیزیکی انتقال یابد و باعث بیماری مشابه در فرد جدید گردد را بیماری مسری میگویند.
بیماری مسری نوعی از بیماری است که از فرد مبتلابه به دیگری وارد شده پدر نتیجه فردپذیرنده ناقل جدید عامل بیماری زا می گردد.

بپرس