بیماری لایم

دانشنامه عمومی

بیماری لایم ( به انگلیسی: Lyme disease ) نوعی عفونت اسپیروکتی چندسیستمی است. حداقل سه گونه از جنس بورلیا مانند بورلیا بورگدورفری عامل این بیماری هستند. این عوامل بوسیله نیش خانواده سخت کنه ها ( Ixodidae ) ( نوعی کنه ) منتقل می شوند. آهو و موش در چرخه این بیماری، با اهمیت هستند. مهمترین علائم بیماری تب، سردرد، خستگی، افسردگی و خارش پوستی هستند.
این بیماری شایعترین بیماری ناشی از نیش کنه در نیمکره شمالی است. مهم ترین عامل آن در آمریکا گونه های بورگدورفری ( به انگلیسی: burgdorferi ) ، و اصلی ترین عامل در اروپا بورلیا آفزلی ( به انگلیسی: afzelii ) و بورلیا گارینی ( به انگلیسی: garinii ) هستند.
شروع بیماری با علائم پوستی به نام اریتما کرونیکوم میگرانس است که به نام «چشم گاو» هم شناخته می شود. بیمار تب، سردرد، سفتی گردن، میالژی، آرترالژی و اریتم مزمن مهاجر دارد. بیمار بعدها ممکن است تظاهرات مفصلی و عصبی نیز داشته باشد. بیماری دارای سه مرحله است:
درمان ابتدایی داکسی سیکلین و سفتریاکسونو ( تتراسیکلین ) است. در زنان حامله بجای داکسی سایکلین معمولاً از آموکسی سیلین استفاده می شود.
کنه کرچک یکی دیگر از عوامل بیماری لایم است.
عکس بیماری لایمعکس بیماری لایم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بیماری لایْم (Lyme disease)
بیماری لایْم
بیماری ناشی از اثر نیش کنه. همۀ دستگاه های بدن را درگیر می کند. نخستین بار در ۱۹۷۵ و با بروز بیماری در کودکان ساکن اطراف لایم، واقع در ایالت کونتیکتِ ایالات متحدۀ امریکا مشاهده و توصیف شد. ریزسازواره ای با نام بورلیا بورگدورفری عامل بیماری است. در ۱۹۸۲، بورکدورفر و باربر در امریکا این ریزسازواره را جدا کردند. بثورات جلدی قرمزرنگ به شکل چشم گاو در اطراف محل گزیدگی در دوسوم موارد بیماری دیده می شود. در صورتی که این علامت در مراحل اولیۀ بیماری وجود نداشته باشد، تشخیص آن از آنفلوآنزا مشکل است. اگر بیماری درمان نشود، مفاصل، دستگاه عصبی، قلب، کبد، کلیه ها، و چشم ها هم درگیر می شوند. بیماری به درمان با پنی سیلین و تتراسیکلین پاسخ می دهد. کنۀ ناقل بیماری ایکسوده دامینی است که روی بدن گوزن زندگی می کند، ولی مراحل زندگی بورلیا بورگدورفری در بدن موش طی می شود. در ۱۹۸۲، ۵۰۰ مورد بیماری لایم در امریکا گزارش شد، ولی پس از آن، شیوع بیماری بسیار افزایش یافته است. در ۱۹۹۶، بیش از ۱۶هزار مورد بیماری در سال گزارش شد. در ژوئن ۱۹۹۸، شورای مشورتی ادارۀ مواد غذایی و دارویی امریکا توصیه کرد استفاده تجاری از واکسنی جدید بر ضد بیماری لایم تأیید شود. این سازمان در دسامبر ۱۹۹۸ واکسن ضدبیماری لایم را تأیید کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس