بیشاپور

/biSApur/

لغت نامه دهخدا

بیشاپور. ( اِخ ) شهری در نواحی فارس. ( یادداشت مؤلف ) :
سپهداری بگیلان رفت و گرگان...
یکی دیگر به بیشاپور و شیراز
یکی دیگر به خوزستان و اهواز.
( ویس و رامین ).
بشاوور. بشاپور، از اعمال کوره شاپورخره. بشاپور را بتازی نویسند و اصل آن بی شاپور است و تخفیف را بی از آن بیفکنده اند و شاپور نویسند. ( فارسنامه ٔابن البلخی چ کمبریج ص 142 ). رجوع به شاپور، شاوور وبشاپور شود.

فرهنگ فارسی

شهری بوده است نزدیک کازرون ( فارس ) که با حفاریهای هیئت فرانسوی آثار آن مکشوف گردیده است .

پیشنهاد کاربران

بیشه؛ سرزمین وسیع
بیژن؛ بیشن، بیشه دار
بیشاپور؛ بیشه ی شاهپور ، سرزمین فرزند شاه
بیجه؛ بیشه، سرزمین وسیع. اصطلاح باج دادن و باج گرفتن نیز در قدیم الایام برای زمانی بود که کاروان های تجاری قصد عبور از بیشه و سرزمین های دیگر را داشتند. بر همین مبنا حتی شهری به نام باجگیران نیز در کشور خودمان داریم. از این کلمه در اصطلاح رایج امروزی تحت عنوان بیجک در محموله های پستی نیز در حال استفاده می باشد. بیجک و شماره بیجک به فاکتورهایی که نوع جنس و تاریخ ارسال و مبلغ پست و این چیزها در اون ذکر گردیده است گویند.
...
[مشاهده متن کامل]

البته با کلمه ی بیچه در رشته ی باغبانی و در زبان های محلی نباید اشتباه گرفته شود . کلمه ی بیچه منشعب از کلمه ی پِی جه یا پِی جَست به جوجه درخت یا شاخه ای که از پی یا ریشه درخت جَست می زند و خیز برمیدارد و رشد می کند.
بیجار؛ بیشه آر، بیشه ی انرژی، سرزمین انرژی
آذربایجان ؛ آذر بایشان= آذربیشه به مفهوم سرزمین نور
آر= انرژی، حرارت،
مثل ترکیب دو کلمه ی ؛ آر یر=ایران
مثل ترکیب ؛ آر ژن=انرژی، ژنراتور، ژنرال
آرارات؛ آراراست، آراسته شده، اُستوار، راست، روستا، رُستن، رُشد، رشید،
آگِر= گرمای آتش، آگرین، گرند، گراندیک، پارس گراندیک. در گویش کردهای کرمانشاه به آتش آگر می گویند. و آگِر نمایانگر بُعد گرمای آتش و گردش و گردیدن و انتقال انرژی آتش می باشد.
آگرین نامی دخترانه به مفهوم دختر پر شور و حرارت، ( در حال استفاده در کرمانشاه و سنندج )
کلمه ی آگر و گَرم و چَرم در عالم واقع به صورت مستقیم مرتبط با کلمه ی انرژی می باشد. به گونه ای که کلمه ی گرم، منشعب از گرا و گرایش و گردیدن و گردش به مفهوم انتقال و حرکت انرژی مفهوم می رساند. و کلمه ی چَرم که در نمود عالم واقع برای پوست حیوانات قابل استفاده است جهت حفظ گرمایِ انرژی مفهوم دارد. در تعریف ساده گرما نمایانگر گرمایش و گرایش و انتقال انرژی و چرم، چاره ی طبیعت برای جلوگیری از شارش و حفظ نمودن گرما می باشد.

آر؛ در کل هر کلمه ای که آر در اون استفاده شده باشد به مفهوم نیرو و انرژی و قدرت می باشد. مثل پندار گفتار کردار. گرفتار، دمار، آرتش، آراسته، آرزو، آراز، آرمان، اروند ، آرامش، آره، آری، آریا، آریان، آرد، اَرده، آروات، اروتیک، آرماتور، آرمادلو، آرمیچر، آروس، آریس، عروس، آرامی، عربی، عارابستان، عراق و اراک، ارکان، آریزونا، آرتین، آرتور، آرمین، آرارات، آرد، ارده، آراد، اردشیر، آرماگدون، و فراوان از این دست کلمات که هر کدام در جایگاه کاربردی خودشان توضیح خاص خودشان را دارند. . .
بجنورد؛ بیژن یورد، یک کانسپت کلامی متشکل از دو کلمه ی بیژن یورد که در طی فرآیند زمان دچار تغییرات آوایی و نهایتاً نگارشی در ریخت این کلمه گردیده است. بیژن یورد، بیژنورد بوژنورد بوجنورد بجنورد
بیژن یورد؛ سرزمین بیژن، یِر با ترجمه امروزی در زبان ترکی یعنی زمین و با مفهوم خود کلمه یعنی یاری دهنده یاری گر.
یورد و یارد یک کهن واژه مشترک، به جای مانده از زمانهای قدیم در زبانهای امروزی جوامع بشری می باشد. که در زبان انگلیسی و ترکی امروزی در حال استفاده می باشد.
یارد؛ سرزمین قلمرو خاک حیاط میدان
یارد؛ زمینی که یاریگر انسان هست در زندگی تحت عنوان وطن
یاردان؛ یاری دهنده، یاری گر، آریا، آر دهنده، انرژی بخش
ایران؛ آر یِر سرزمین انرژی
تفاوت یورد و یارد به خاطر ذات حرف و و حرف آ در دو کلمه هست که ذات حرف و در کلمات نشان دهنده یک روند و جریان رو به پایین یا بالا و سرازیری و رو به سقوط و صعود و ذات حرف آ در کلمات تعالی بخش و رو به افزایش هست، یورد اسم هست و یارد نوع عمل و کارِ اون یورد رو مشخص می کند. یورد یعنی زمین زیر پا و یارد یعنی زمینی که یاری دهنده انسان تحت عنوان وطن شناخته می شود و تن و بدن و جسم و جانش از اون یارد، یاری گرفته و ساخته می شود. محدوده مشخصی از یک حیاط یا سرزمین، از یک وسعت بسیار بزرگتر تحت عنوان ایران با مردمان آریایی، اصطلاحاً یارد گفته می شود. و همین الان هم ترک زبان های ما به زمین یِر می گویند. یِر هم یعنی یاری گر. کلمه ایران هم از همین دو مفهوم شکل گرفته است. یعنی یِر و آر که می شود آریا و ایران. یعنی سرزمین انرژی.
بیشاپور؛ بیشه شاه پور، بیشه ی فرزند شاه
زرتُشت ؛ زر تَش=آذر آتش=نور آتش
آذر به معنای نور زرد مثل آذرخش،
زر؛ هرچیز براق و نورانی و باارزش مثل طلا. رنگ زرد نیز به خاطر درخششی که مانند زر دارد نامگذاری گردیده است.
طلا هم از اون جهت برای آن ماده نامگذاری و استفاده شده است که نمایانگر طلوع نور است. مرتبط با طلا طلوع طلیعه طالع اطلاع مطالعه اطلاعات.

نام روستای قدیمی ما که نشانه های باستانی هم دراطرافش هست. بی برآء نام دارد کناررود شاپور در فاصله۸۰کیلومتری
بی شاپور. شبیه بی شاپور
نام واقعی این شهر را با افتخار یاد کنید نام بیشابور به معنی شهر بدون شاپور است و این نامی است که اعراب بر این شهر گذاشته اند

بپرس