بیروت

/beyrut/

معنی انگلیسی:
beirut, beiryt, beyrouth

لغت نامه دهخدا

بیروت. [ ب ِ ] ( اِخ ) دهی ازدهستان ربع شامات بخش ششتمد شهرستان سبزوار است و 225 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

بیروت. [ ب َ ] ( اِخ ) شهری است معروف بر ساحل دریای شام و از اعمال دمشق است. فاصله میان آن تا صیدا سه فرسنگ است و بنا بگفته بطلمیوس طول بیروت 65 درجه و 45 دقیقه است و عرض آن 33 درجه و 20 دقیقه است. بیروت تا هنگامی که بتصرف مسلمانان بود به بهترین وجه بود. تا آنکه در شوال 503 هَ.ق. پادشاه قدس آن را بتصرف خویش درآورد و در سال 583 هَ.ق. صلاح الدین ایوبی آن را بازستاند و از این شهر بسیاری از اهل علم و دانش برخاسته اند. ( ازمعجم البلدان ). بیروت ، بیروث ، بیروثای ، بیروثه یا بروت ، یکی از شهرهای فینیقیها و از ادوار ماقبل تاریخ یعنی از ادوار کتیبه های تل العمارنة - چهارده قرن قبل از میلاد - دارای سابقه تاریخی و مملکتی مستقل بوده است. در زمان دیادوشی بدست مصریان افتاد سپس آنتیوخوس سوم آن را مسترد داشت. این شهر توسط، دیودوتوس در سال 140 ق. م. ویران گردید و توسط امپراطور اگست ترمیم شد و آن را یکی از مستعمرات رومی قرار داد. مدرسه حقوق و ادبیات بیروت با مدارس آتن و اسکندریه و قیصریه رقابت میکرد ودر آخر قرن چهارم بعد از میلاد یکی از مهمترین شهرهای فینیقیه و اسقف نشین بود. زلزله های سال 349 و 529 م. همراه با امواج دریا ویرانش کرد. درسال ( 635 م. / 14 هَ. ق. ) ابوعبیده آن را تصرف نمود و با استیلای حکومت اسلامی دوره جدیدی در آبادانی و عمران بیروت آغاز گردید. معاویه نخستین خلیفه بنی امیه مهاجرنشینانی از ایران به آنجا منتقل نمود و آنجا را مرکز و پایگاه حملات دریائی خود قرار داد. در جنگهای صلیبی در 27 آوریل 1110 م. / 503 هَ. ق. بتصرف صلیبیان ( بلدوین اول ) درآمد. صلاح الدین ایوبی در 1199 م. آن را مسترد داشت اما مجدداً سقوطکرد و تا 1291 م. در تصرف صلیبیان بود. این شهر مدتی مورد نزاع میان مسلمانان و صلیبیان بود و سرانجام در دوره ممالیک مصر بتصرف قطعی مسلمانان درآمد ( 1291 م./ 690 هَ. ق. ) عثمانیها آن را از ممالیک گرفتند ( 1516 م. ) و در دوران حکومت ترکها امیرفخرالدین از خاندان معن و رئیس دروزها در آنجا حکومت میکرد ( 1595 - 1634 م. / 980 - 1043 هَ. ق. ). گرچه حکومت عثمانیها موجب ویرانی این شهر گردیداما امیر فخرالدین در راه نهضت فرهنگی در این شهر کوششهای فراوان نمود. در دوره مبارزات بشیر شهاب ثانی و استقلال طلبی ابراهیم پاشا سرانجام ناوگان متحد اتریش و انگلستان و عثمانی آن را بمباران کردند ( 1840 م. ) و اهمیت تجارتی آن از بین رفت. در 1918 م. فرانسویان آن را از عثمانیها گرفتند و در 1919 م. آن را پایتخت لبنان بزرگ که بعداً جمهوری لبنان گردید قرار دادند و بیروت جدید در سال 1953 م. با 250000 تن جمعیت دو ثلث مسیحی و بقیه مسلمان ( در حدود 120 هزار تن )، در کنار دریای مدیترانه و بندر عمده لبنان و در دامنه کوههای آن قرار دارد و دارای دانشگاههای امریکائی و فرانسوی و لبنانی و جراید و مجلات و چاپخانه ها واز مهمترین مراکز فرهنگی خاورمیانه است. فرودگاهش همرتبه فرودگاههای بین المللی و حلقه ارتباط بین شرق و غرب است. و نیز رجوع به حدود العالم ، تاریخ علوم عقلی در تمدن اسلامی ، سفرنامه ناصرخسرو، تاریخ ایران باستان ج 2 ص 1510 و ج 3 ص 2371، دائرةالمعارف اسلامی ،و قاموس کتاب مقدس ، دائرةالمعارف بستانی ، دائرةالمعارف فارسی ، رحله ابن بطوطة، قاموس الاعلام ترکی شود.

فرهنگ فارسی

پایتخت لبنان ۷٠٠٠٠٠ سکنه ( مسلمان و مسیحی ) . دارای دانشگاهها آرشوک نشین . بندری در ساحل بحر الروم ( مدیترانه ) و مرکز تجاری است .
شهری است معروف بر ساحل دریای شام و از اعمال دمشق است فاصل. میان آن تا صیدا سه فرسنگ است و بنا بگفت. بطلمیوس طول بیروت ۶۵ درجه و ۴۵ دقیقه است و عرض آن ۳۳ درجه و ۲٠ دقیقه است .

گویش مازنی

/biroot/ بی جان - صاف روشن

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] بیروت پایتخت، بزرگ ترین شهر و بندر اصلی کشور لبنان است. این شهر به عنوان یکی از مهم ترین مناطق سکونت شیعیان در لبنان به شمار می رود. حومه جنوبی آن که ضاحیه خوانده می شود بخش اصلی شیعه نشین بیروت است. شیعیان در این شهر در وضع معیشتی نامناسبی زندگی می کنند. محمد مهدی شمس الدین رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان و محمد جواد مغنیه از جمله علمای این شهر به شمار می رود. حزب الله لبنان در این شهر محبوبیت و نفوذ زیادی دارد.
بیروت در شبه جزیره ای مثلثی شکل واقع است که از جانب شمال و غرب به دریای مدیترانه محدود می گردد و بخشی از شهر به طول ۹کیلومتر در دریا کشیده شده است. این شهر آب و هوای مدیترانه ای، تابستان های گرم و مرطوب و زمستان های ملایم دارد. واقع شدن این شهر بر سر راه های عمدۀ تجارتی و ارتباطی آسیا به اروپا و آفریقای شمالی بر اهمیت آن افزوده است. تا پیش از آغاز جنگ های داخلی لبنان در ۱۳۵۴ش/۱۹۷۵م، بیروت به عنوان یکی از شهرهای بزرگ خدماتی دنیا و مرکز بانک داری و فرهنگی خاورمیانه به شمار می رفت. با پایان یافتن جنگ های داخلی در ۱۳۷۰ش/۱۹۹۱م کوشش شد تا بیروت موقعیت خود را به عنوان مرکز تجارتی و بانک داری خاورمیانه بازیابد.
بیروت را از کهن ترین شهرهای کرانه شرقی مدیترانه دانسته اند که پیشینه آن به اواسط هزاره دوم قبل از میلاد می رسد. در میان سال های ۱۲۰۰ تا ۹۰۰ قبل از میلاد که به عصر طلایی فینیقیه شهرت دارد، بیروت از لحاظ تجاری توسعه یافت و از استقلال نسبی برخوردار بود. در ۵۳۸ق.م با چیرگی کوروش بر بابل، جزو قلمرو هخامنشیان گردید. در قرن نخست میلادی بیروت به یک مرکز مهم بازرگانی و پایگاه اصلی ناوگان دریایی روم در شرق مدیترانه تبدیل شد.

دانشنامه عمومی

بیروت (گروه موسیقی). بیروت ( به انگلیسی: Beirut ) یک گروه موسیقی آمریکایی است که در ابتدا یک پروژه موسیقی انفرادی از پسری اهل سانتافه بنام زاک کاندن بود که بعدها به یک گروه موسیقی تبدیل شد. بیروت عناصر موسیقی ایندی راک و موسیقی ملل را ترکیب می کند. اولین اجرای گروه در ماه می ۲۰۰۶ و برای تأمین مالی انتشار اولین آلبومشان «ارکستر گولاگ» انجام شد. گروه بیروت بر خلاف اسمشان تا اوت ۲۰۱۴ و برای اجرا جشنواره جهانی بیبلوس هرگز در شهر بیروت اجرا نکرده بودند.
دلیل نامگذاری گروه بنا به گفته کاندون عبارتست از: «یکی از دلایلی که من نام آن شهر را برای گروه انتخاب کردم اینست که در آنجا درگیریهای زیادی دیده می شود. این یک موضعگیری سیاسی نیست. من از ابتدا برای این قضیه نگران بودم. اما این یک اسم گیراست. منظورم این است که اگر شرایط بهم بریزد، که واقعاً وحشتناک خواهد بود، من نام گروه را تغییر می دهم. اما نه حالا. هنوز تناسب خوبی با موسیقی ما دارد. من تا حالا در بیروت نبودم اما آن جا را به عنوان یک شهر شیک تصور می کنم که توسط دنیای کهن اسلام احاطه شده. جایی که مسائل با هم برخورد می کنند. »
• ۲۰۰۶: Gulag Orkestar
• ۲۰۰۷: The Flying Club Cup
• ۲۰۱۱: The Rip Tide
• ۲۰۱۵: No No No
• ۲۰۱۹: Gallipoli
• ۲۰۰۶: The Guns of Brixton / Interior of a Dutch House
• ۲۰۰۷: Lon Gisland
• ۲۰۰۷: Pompeii EP
• ۲۰۰۷: Elephant Gun EP
• ۲۰۰۹: March of the Zapotec/Holland EP
عکس بیروت (گروه موسیقی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بِیْروت (Beirut)
میدان ستاره با نماد ساعت، میدان ستاره با نماد ساعت، میدان ستاره با نماد ساعت، پایتخت، بندر اصلی، و بزرگ ترین شهر لبنان با ۱,۹۱۶,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). در دامنۀ جبل لبنان، در ساحل دریای مدیترانه واقع شده و در اعصار باستانی از بندرهای فینیقی بوده است. در حدود ۲۰۰پ م جزو قلمرو سلوکیان سوریه شد. مدرسۀ حقوق آن از قرن ۳م با آتن و اسکندریه رقابت کرده است. در ۱۴ق/۶۳۵م، مسلمانان آن جا را فتح کردند. معاویه گروهی از ایرانیان را در بیروت و حوالی آن سکونت داد. در ۵۰۳ق، صلیبیون بیروت را گرفتند. در ۶۹۰ق دوباره مسلمانان بر این شهر مسلط شدند. در عهد ممالیک بیروت ولایتی معتبر از جُند دمشق بود. در اواسط قرن ۱۸م بعد از طرابلس پرجمعیت ترین شهر لبنان بود و مارونی ها بخش عمدۀ جمعیت آن را تشکیل می دادند و امیران دروزی از آن ها حمایت می کردند. در جنگ روس و عثمانی به دست روس ها افتاد. قتل عام مسیحیان در سوریه (۱۸۶۰م) سبب مهاجرت انبوه مسیحیان به بیروت شد. از ۱۹۲۰ تا ۱۹۴۳ تحت قیومیت فرانسه قرار گرفت و با استقلال لبنان، پایتخت این کشور شد. جنگ داخلی لبنان در دهۀ ۱۹۷۰، حملۀ اسرائیل به مراکز پناهندگان فلسطینی در لبنان (۱۹۸۲)، و جنگ ۳۳روزۀ اسرائیل با حزب الله لبنان در ۲۰۰۶ آسیب های شدید به شهر بیروت و اقتصاد آن وارد کرد. وجود دانشگاه های امریکایی، فرانسوی، و لبنانی، کتابخانه ها، موزه ها، و مؤسسات فرهنگی و آکادمیک، بیروت را به یکی از مهم ترین کانون های فکری عربی تبدیل کرده است.

پیشنهاد کاربران

بیروت؛ شهر برتر، شهر برات و باروت
سرزمین بایار شده برایان شده بریتان شده،
یعنی شهر بریتانیا
سرزمین برادر و brother و بریتنس breathness
سرزمین بایرام ها و برایان ها.
سرزمین پربار و پرخیر و پربرکت.
...
[مشاهده متن کامل]

اصطلاح بَحر و بَر که به مفهوم دریا و خشکی به ما رسیده است در اینجا بَر به مفهوم برآمده و برآمدگی یا وَر آمده وَرز آمده و ورزیده شده و برتر می باشد. و مرتبط با کلمه ورزش هموار دشوار دیوار برتر برای بار بریدن برات برکت باروت بیروت بریتانیا نیز می باشد. کلمه ی هِر با توجه به ذات رفتاری حرف ( ه ) و انطباق آن در عالم واقع، و ذات رفتاری حرف ( ر ) که یک رفتار تکرار گونه در کلمات را ایجاد می کند این طور به نظر می رسد در بُعد ادبیات، مسایل نرم افزاری و روانشناسی و اخلاق و مسائل معناگرایانه را شامل می شود و بِِر مسایل مربوط به مادیات و سخت افزار و نیازهای فیزیکی را شامل می شود. اگر هم مثالی بر تایید این تفسیر داشته باشیم کلماتی از قبایل حرارت و برودت یا هَرات و بَرات دو مقوله ی علم و فیزیک رو در خود نمایان دارد.
دو کلمه ی هرات و برات که اگر پیشینه تاریخی این دو کلمه را در جوامع بشری و حکمت نامگذاری و استفاده از این کلمات را جستجو کنیم بهتر به مفهوم این دو کلمه خواهیم رسید. کلمه هرات که نام شهری در افغانستان امروزی و زادگاه خواجه عبدالله انصاری می باشد و یک پیشینه مرکزی در علم و دانش و دانشگاه داشته است و برات که حکم یک برگه قرارداد در معاملات مادی را نقش ایفا می کرده است.
کلمه بَر در اصطلاح برهوت نیز که زادگاه حضرت هود پیامبر می باشد به مفهوم سرزمین حضرت هود هدایت کننده مفهوم دارد ولی چون این سرزمین در جای خشک و بی آب و علف واقع شده در اذهان کلمه برهوت تحت عنوان بیابان برداشت شده است. و اصطلاح بَحر با توجه به رفتار و مفهوم ذاتی آوای حرف ( ح ) در میان دو حرف ( ب ر ) یعنی زمین دارای عمق و دارای گودی. اصطلاح بُحران نیز که در مکالمات روزمره در حال استفاده می باشد یعنی مسئله ای که عمق پیدا کرده است.
با این تفسیر، اصطلاح بِِرکه نیز که در مکالمات جاری در حال استفاده می باشد با توجه به ذات آوای حرف ( ک ) ، اینطور به نظر می رسد که بَحرکه باشد یعنی زمین دارای عمق کم یا گودال و آبگیر کوچک باشد.
یک اصطلاحی که با این تفسیر مرتبط می باشد و در زمانه ما رایج می باشد اصطلاح هِر را از بِر تشخیص دادن می باشد. که در حالت های مختلف معانی مختلف و کاربرد خودش را دارد. یعنی تر و خشک یا پستی و بلندی را از هم تشخیص دادن یا تشخیص و عدم تشخیص و تمییز عمق مفاهیم و نداشتن سواد و عدم تمییز و تفکیک سود و زیان در مسایل جاری زندگی. به گونه ای که حتی حضرت باباطاهر عریان نیز در این خصوص گفته است؛
خوشا آنانکه هر از بر ندانند
نه حرفی در نویسند و نه خوانند
به نزد آنکه جانان می پرستد
چه کفر آنجا چه ایمان می پرستند

پایتخت لبنان
بندر بیروت در ابتدای راه ابریشم می تواند برای ترانزیت کالا از دریای مدیترانه به چین و بالعکس مورد استفاده قرار گیرد

بپرس