بی جنس گرایی

پیشنهاد کاربران

بی جنس گرایی، هیچ جنس گرایی، یا جنس ناگرایی یا آسکشوالیتی ( به انگلیسی: Asexuality ) به نبود یا کمبود گرایش، جاذبه یا میل جنسی نسبت به دیگران گفته می شود. غیرجنسی بودن ممکن است به عنوان یک گرایش جنسی یا نداشتن گرایش در نظر گرفته شود؛ همچنین در برخی موارد به طور گسترده تری نیز دسته بندی و طیف گسترده ای از هویت های فرعی غیرجنسی را شامل می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

غیرجنسی بودن با پرهیز از فعالیت جنسی و تجرد که رفتاری ارادی است و عموماً توسط عواملی مانند اعتقادات شخصی، اجتماعی یا مذهبی فرد ایجاد می شود، متفاوت است. اعتقاد بر این است که غیرجنسی بودن، برخلاف رفتارهای جنسی اشاره شده، «پایدار» است. برخی از افراد غیرجنسی برخلاف نداشتن جاذبه جنسی یا تمایل به رابطه جنسی، به دلایلی مانند میل به لذت فیزیکی از خود یا علاقه عاطفی یا تمایل به بچه دار شدن، به فعالیت جنسی یا به برقراری روابط عاطفی می پردازند.
پذیرش غیرجنس گرایی به عنوان یک گرایش جنسی و بررسی های علمی پیرامون آن نسبتاً جدید بوده و مجموعه تحقیقات رو به رشدی از جانب دو دیدگاه جامعه شناختی و روان شناختی در حال انجام است. در حالی که برخی از محققان ادعا می کنند که غیرجنسی یک گرایش جنسی است، دیگر محققان ان را به عنوان عدم گرایش جنسی در نظر می گیرند. برآورد می شود که افراد غیرجنسی حدود یک درصد از جامعه را تشکیل دهند.
از زمان شکل گیری اینترنت و رسانه های اجتماعی در اواسط دهه ۱۹۹۰، جوامع غیرجنسی مختلف شروع به شکل گیری کردند. پرکارترین و شناخته شده ترین این جوامع، شبکه دیدگاه و آموزش غیرجنسی است که در سال ۲۰۰۱ توسط دیوید جی تأسیس شد.
با وجود نداشتن جاذبه جنسی، برخی از غیرجنسی ها ممکن است در روابط کاملاً عاشقانه و عاطفی شرکت کنند، در حالی که برخی دیگر چنین نمی کنند. همچنین برخی از غیرجنسی ها جاذبه جنسی را تجربه می کنند، اگرچه تمایلی برای عمل به آن ندارند و به عدم تمایل به شرکت در فعالیت جنسی اشاره می کنند. در مواردی نیز غیرجنسی ها تمایلی به شرکت در فعالیت های فیزیکی غیرجنسی مانند در آغوش گرفتن یا گرفتن دست ندارند، در حالی که برخی دیگر این کار را انجام می دهند. افراد غیرجنسی ممکن است به دنبال روابطی بدون فعالیت عاشقانه یا جنسی باشند که به عنوان «روابط دگرافلاطونی» شناخته می شود.

بی جنس گراییبی جنس گرایی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بی‌جنس‌گرایی

بپرس