بوکو حرام

پیشنهاد کاربران

بوکو حَرام ( در زبان هوسه به معنی تحصیل غربی حرام است ) با نام رسمی جماعة اهل السنة للدعوة و الجهاد یک گروه شورشی و جهادی اسلامی در شمال نیجریه است که خواستار تعطیلی تمامی مدارس نوین و تحمیل شریعت اسلامی بر تمامی ۳۶ ایالت نیجریه است. این گروه که در نیجر، چاد و شمال کامرون نیز فعال است در سال ۱۳۸۱ هجری شمسی تأسیس شده و پیش تر با شبکهٔ القاعده ارتباط داشت اما در سال ۱۳۹۴ با ابوبکر بغدادی بیعت کرد و نام خود را به «ولایت مغرب آفریقا دولت اسلامی» تغییر داد.
...
[مشاهده متن کامل]

قوانین شریعت اسلامی از سال ۱۳۸۱ در شمال نیجریه اجرا می شود ولی شورشیان اسلامی از جمله گروه طالبان نیجریه و گروه «بوکو حرام» خواهان اجرای قوانین اسلامی در سراسر نیجریه هستند. درگیری های مسلمانان تندرو با دولت نیجریه در ایالت های کانو، بورنو و یوبه در شمال نیجریه در ماه ژوئیهٔ سال ۲۰۰۹ صدها کشته برجای گذاشت.
نیجریه سرزمینی است که دو قسمت مجزا دارد. جنوب نیجریه که جمعیت غالب آن را مسیحیان تشکیل می دهند، غنی از نفت است و همهٔ تجملات ثروتمندترین کشور آفریقا را در خود دارد، در حالی که شمال مسلمان نشین آن در جمع فقیرترین های دنیاست. ۲۰ تا ۳۰ درصد این جمعیت باسواد هستند؛ این رقم در میان زنان که به طور معمول هفت بچه می آورند مقدار کمتری است. جمعیت آن ها با نسل بزرگسال جوانی که آموزش ندیده اند متورم شده است و نسبت به روی آوردن به افکار افراط گرایی آسیب پذیر است. بوکو حرام در چنین محیطی شکل گرفت.
گروه بوکو حرام در سال ۱۳۸۱ توسط محمد یوسف در مایدوگوری بنیان گذاری شد و در سال ۱۳۸۳ به کاما در ایالت یوبه نقل مکان کرد. این گروه در آن جا پایگاهی به نام «افغانستان» برپا کرده است. محمد یوسف به شدت با دموکراسی، آموزشِ سکولار و دانش مخالف بود. او متعلق به تفکرات سلفی بود و به شدت تحت تأثیر نظرات ابن تیمیه قرار داشت. آرای ابن تیمیه مبنای نظریِ مکتب سلفی است. محمد یوسف کروی بودن زمین را هم زیر سؤال برد. با کشته شدن وی در سال ۱۳۸۸، فرد دیگری به نام ابوبکر شکائو رهبر این گروه شد. این گروه تاکنون با حملات متعددی به بانک ها و رستوران ها و فروشگاه های بزرگ دست به کشتارهای مختلفی زده است.
در ۷ فوریهٔ ۲۰۱۵ ( ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ ) پنج کشور درگیر جنگ با گروه تروریستی بوکو حرام ( نیجریه، چاد، کامرون، نیجر و بنین ) در بیانیهٔ پایانی نشست مشترک خود متعهد شدند برای مبارزه با این گروه، ۸ هزار و ۷۰۰ تن نیرو تشکیل دهند. این پنج کشور آفریقایی که در یائونده پایتخت کامرون نشست ضد بوکو حرام برگزار کردند، هر کدام سهمی از این نیروها را تأمین خواهند کرد. این نیرو شامل نفرات نظامی، امنیتی و غیرنظامی خواهد بود.

بوکو حرامبوکو حرام
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بوکو_حرام

بپرس