بوطانیه

لغت نامه دهخدا

بوطانیه.[ نی ی َ / ی ِ ] ( اِ ) پوست درختی است که آنرا بعربی کرمةالسودا و بفارسی سیاه دارو خوانند و آن مانند عشقه بر درخت پیچد. ( برهان ) ( آنندراج ). پوست درخت کرمةالسوداء را نیز نامند. ( فهرست مخزن الادویه ) ( تحفه حکیم مؤمن ). اینالیس. مالینا. کرمةالسوداء. میمون. ( یادداشت بخط مؤلف ). و رجوع به لکلرک ج 1 ص 291 شود.

پیشنهاد کاربران

بوطانیه نام یک سلسله امارتی کردی در شرق ترکیه بوده است که حدود ۵۰۰ سال استقرار داشته است . مرکز این حکومت در شهر جزیره ابن عمر یا به ترکی cizre در استان şırnak بوده و به پادشاهان آن ( میر ) گفته می شود که در تاریخ با عنوان کردی ( mir� botan ) یعنی میر بوطانی می شناسیم . از مشهور ترین این حکام می توان به بدرخانیان بوطی اشاره کرد مثل میر جلادت بدرخان ، دکتر کامران بدرخان ، عزالدین بدرخان ، سیف الدین و . . . اساسا بوطان نام یک طایفه نیز کردی می باشد از ایل شکاک که در ایران ، ترکیه ( اکثریت ) و عراق ساکن هستند مثلا در شهرهای ارومیه و سلماس . این افراد را بوطی گویند که دارای پیشینه بسیار قوی تاریخی ، فرهنگی و اجتماعی بوده اند و مشاهیر و فرهیختگان بسیاری که یا دارای پسوند بوطی یا جزری هستند از درون این طایفه با فرهنگ و بزرگ برخاسته اند نظیر ملای جزری یا علامه شیخ محمد سعید رمضان بوطی در زمان معاصر .
...
[مشاهده متن کامل]

جهت اطلاعات بیشتر کلیدواژه های botan aşireti , bedirhan lar , jeladet bedirhan را در سایت های ترکی و یا شیخ بوطی و ملای جزری و جلادت بدرخان را در سایتهای فارسی جستجو نمایید .

بپرس