بهشت صدیقان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بهشت صدیقان (قرآن). پیامبران، اولیای الهی و ائمه اطهار مصداق بارز صدیقانند که هر کس در سیره و منش آنان سیر کند از ایشان می باشد که در جنت مقیمند.
صدیقان، دارای مقامی بلند و والا در بهشت، پس از انبیای الهی هستند.•ومن یطع الله والرسول فاولـئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین والصدیقین... وحسن اولـئک رفیقا (و کسانی که از خدا و پیامبر اطاعت کنند در زمره کسانی خواهند بود که خدا ایشان را گرامی داشته (یعنی) با پیامبران و راستان و شهیدان و شایستگانند و آنان چه نیکو همدمانند.)
← معنای صدیقین
صدیقان، دوستان خوبی برای دیگر بهشتیان می باشند.•ومن یطع الله والرسول فاولـئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین والصدیقین... وحسن اولـئک رفیقا (و کسانی که از خدا و پیامبر اطاعت کنند در زمره کسانی خواهند بود که خدا ایشان را گرامی داشته (یعنی) با پیامبران و راستان و شهیدان و شایستگانند و آنان چه نیکو همدمانند.) « «راستگویان»، کسانی که هم در سخن راست می گویند و هم با عمل و کردار صدق گفتار خود را اثبات می کنند و نشان می دهند که مدعی ایمان نیستند، بلکه به راستی به فرمان های الهی ایمان دارند (و الصدیقین).از این تعبیر روشن می شود: بعد از مقام نبوت ، مقامی بالاتر از مقام صدق و راستی نیست، نه تنها راستی در گفتار، که راستی در عمل و کردار که شامل امانت و اخلاص نیز می گردد؛ زیرا «امانت» همان صداقت در عمل است، همان طور که «راستگوئی» امانت در گفتار است.و در مقابل آن، هیچ صفت زشتی بعد از کفر بدتر از «دروغ و نفاق و خیانت » در سخن و عمل نیست (باید توجه داشت: «صدیق» صیغه مبالغه است و به معنی کسی است که سر تا پا راستی و درستی است).در بعضی از روایات «صدیق» به علی علیه السّلام و امامان اهل بیت علیهم السّلام تفسیر شده است و همان طور که بارها گفته ایم، این گونه تفسیرها بیان مصداق روشن و عالی آیات است و معنی انحصار را نمی رساند. »

پیشنهاد کاربران

بپرس