بهروز ثروتیان

پیشنهاد کاربران

بهروز ثروتیان، ( زادهٔ ۱۱ مهر ۱۳۱۶ در میاندوآب – درگذشتهٔ ۷ مرداد ۱۳۹۱ در گوهردشت کرج ) استادیار بازنشستهٔ زود هنگام و حق التدریس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، نظامی شناس و پژوهشگر ادبی بود.
بهروز ثروتیان در روز یکشنبه، ۱۱ مهرماه ۱۳۱۶، برابر با ۳ اکتبر ۱۹۳۷ در میاندوآب متولد شد. تا ۲۴ سالگی ساکن میاندوآب بود و با داشتن مدرک پنجم علمی، به عنوان دبیر ریاضی به تدریس مشغول بود. در سال ۱۳۳۹ مدرک ششم علمی را با معدل ۱۹/۹۱ گرفت. در سال ۱۳۴۲ در کنکور سراسری شرکت کرد و همزمان در دو رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی و فلسفه نفر اول شد و رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی را برای ادامه تحصیل انتخاب کرد. در سال ۱۳۴۵ با معدل ۱۸/۲ نفر اول دانشگاه تبریز شناخته شد و «مدال درجه یک علمی فرهنگ» را دریافت کرد. سپس برای خدمت فرهنگی به میاندوآب رفت. در سال ۱۳۵۱ دورهٔ کارشناسی ارشد ادبیات فارسی را در تبریز به اتمام رساند. در سال ۱۳۵۴ نیز دکتری ادبیات فارسی را از دانشگاه تهران گرفت و در دانشگاه استخدام شد. در سال ۱۳۵۸ از دانشگاه تبریز بازنشسته شد و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۲ با دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به عنوان استاد مدعو تحصیلات تکمیلی ادبیات فارسی همکاری داشت. پس از آن، تا زمان فوت که بر روی تفسیر صفی علی شاه مشغول بود، غزلیات حافظ را تصحیح کرد و آثار بسیارِ دیگری نیز برجای گذاشت. ثروتیان، باآن که پیش از این ها فعالیت خود را از محافل فرهنگی آغاز کرده بود، اما نخستین کتابش با عنوان بررسی فر در شاهنامهٔ فردوسی در ۱۳۵۰ منتشر شده بود و چاپ نخست آن را انتشارات مؤسسهٔ تاریخ و فرهنگ ایران در سال ۱۳۵۰ منتشر کرد. تحقیقات او عموماً در حوزهٔ نظامی شناسی منتشر شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

بهروز ثروتیان ظهر روز شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۱، برابر با ۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۱۲ در ۷۴ سالگی در گوهردشت کرج بر اثر سکتهٔ قلبی درگذشت و روز دوشنبه در بهشت سکینهٔ کرج در قطعهٔ ۱۲، ردیف ۳۹، شمارهٔ ۶۸ به خاک سپرده شد.
تصحیح و شرح آثار نظامی گنجه ای ( ۶ جلد ) ، از انتشارات توس:
• مخزن الاسرار، انتشارات توس، چاپ اوّل، تهران، ۱۳۶۳.
• خسرو و شیرین، انتشارات توس، چاپ اوّل، تهران، ۱۳۶۶.
• لیلی و مجنون، انتشارات توس، چاپ اوّل، تهران، ۱۳۶۳.
• هفت پیکر، انتشارات توس، چاپ اوّل، تهران، ۱۳۷۷.
• شرف نامه، انتشارات توس، چاپ اوّل، تهران، ۱۳۶۸.
• اقبال نامه، انتشارات توس، چاپ اوّل، تهران، ۱۳۷۹.

بهروز ثروتیانبهروز ثروتیانبهروز ثروتیانبهروز ثروتیان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بهروز_ثروتیان

بپرس