به سوی فانوس دریایی

دانشنامه عمومی

به سوی فانوس دریایی ( به انگلیسی: To the Lighthouse ) رمانی است از ویرجینیا وولف که داستان خانواده رمزی و دیدار آن ها از جزیره اسکای ( آسمان ) در اسکاتلند بین سال های ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۰ را حکایت می کند. این اثر یکی از موفق ترین تجربه های وی در سبک جریان سیال ذهن است. [ ۱]
داستان از سه بخش تشکیل شده است؛ بخش اول که بیشترین حجم کتاب را هم در بر می گیرد، پنجره نام دارد. پنجره معانی مختلفی می تواند داشته باشد. شاید پنجره ای برای ما برای شناخت قهرمانان داستان، شاید پنجره ای برای قهرمانان داستان تا از آن به فانوس دریایی برسند و شاید خود داستان که با راوی های مختلفی و به عبارتی دیگر از پنجره های مختلفی روایت می شود، در این بخش، نویسنده داستان، یک روز خانواده رمزی را همراه با مهمانان آنان، از زبان خودشان روایت می کند. این روایت راویان مختلفی دارد و این یکی از برجسته ترین نکات رمان است که از زبان راوی های مختلف روایت می شود. زندگی تک تک شخصیت های داستان با تفصیلی باورنکردنی از زبان خودشان بیان می شود. زندگی و بیان همهٔ آن ها در خانم رمزی به اشتراک می رسد که حلقهٔ پیوند تمامی قهرمانان داستان است.
قسمت دوم کتاب: زمان می گذرد، روایتی سریع از سرنوشت قهرمانان داستان طی ده سال آینده است و اینکه خانم رمزی می میرد، خانوادهٔ رمزی از هم می پاشد و دیگر اتفاقات کوچک و بزرگی که می افتد.
بخش سوم و پایانی داستان تحت عنوان فانوس دریایی، برمی گردد به اینکه در غیاب خانم رمزی قهرمانان داستان دوباره به خانهٔ قدیمی برمی گردند، آقای رمزی و پسرهایش به فانوس دریایی می روند، لی لی بریسکو نقاشی اش را در حالتی که به شهود رسیده است کامل می کند و کارمایکل به شهرت زیادی در شعر دست می یابد. همهٔ آن ها راه خویش را پیدا می کنند و به شناخت می رسند در واقع خانم رمزی که واسطهٔ شناخت آن ها از زندگی بود به آرزویش می رسد.
به سوی فانوس دریایی تاکنون سه بار و به دست مترجمان زیر به فارسی برگردانده شده است:
صالح حسینی ( نشر نیلوفر )
• سیلویا بجانیان ( نشر به نگار )
• خجسته کیهان ( نشر نگاه )
عکس به سوی فانوس دریایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

به سوی فانوس دریایی (To the Lighthouse)
رمانی از ویرجینیا وولف، به زبان انگلیسی، منتشرشده در ۱۹۲۷. رمان به شیوۀ سیال ذهن روایت شده است. خانوادۀ ده نفرۀ رمزی؛ آقای رمزی (فیلسوف طالب تفاهم انسان ها)، خانم رمزی (زن نیک نفس حدوداً ۵۰ساله) و هشت فرزندشان تعطیلات خود را در یکی از جزایر هِیربد به همراه مهمانانی چند سپری می کنند. خانم رمزی به جیمز، پسر شش سالۀ خانواده، قول می دهد که فردا او را برای گردش به محل فانوس دریایی ببرد. آقای رمزی به بهانۀ نامساعدبودن هوا با گردش رفتن مخالف است. گفت وگویی نه چندان مجادله آمیز اما سرشار از تکدر و رضایت خاطر میان والدین و فرزندان و مهمانان درمی گیرد. سال ها از این ماجرا می گذرد. چند تن از اعضای خانواده درگذشته اند و خانۀ ییلاقی روبه ویرانی نهاده است. بازماندگان برای جلوگیری از ویرانی خانه به هِیربد آمده اند، اما خانه دیگر خانۀ آن سال ها نیست. فقط فانوس دریایی، همچنان روشن، برسر جای خود است. جیمز، تنفری عمیق به پدر خود حس می کند اگرچه به سوی فانوس دریایی، اعتبار رمان امواج را ندارد، یکی از مهم ترین رمان های وولف به شمار می رود.

پیشنهاد کاربران

بپرس