بنیاد حفظ اثار و ارزش های دفاع مقدس

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس. این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
یکی از نهادهایی که پس از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و برای صیانت از دستاوردهای جنگ و نیز پاسداری از آثار هشت سال دفاع مقدس تشکیل شد، بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس بود. در ۱۳۶۹ ش مقام معظم رهبری در نامه ای به ستاد کل نیروهای مسلح بر ضرورت حفظ و پاسداری از آثار دفاع مقدس و نشر آن آثار تأکید کردند.
متعاقب آن فرمان، معاونت فرهنگی و تبلیغات ستاد کل نیروهای مسلح به منظور هدایت امور مربوط به حفظ آثار و ارزش های جنگ تحمیلی اقدام به تشکیل بنیادی با عنوان «بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس» نمود. بلافاصله اساسنامه ای برای آن بنیاد جدیدالتأسیس تهیه شد و به تصویب مقام معظم رهبری رسید. این اساسنامه در چهار فصل و دوازده ماده تنظیم شده بود که مقام معظم رهبری آن را در تاریخ ۲۱/۵/۱۳۷۱ ش توشیح کردند.
این بنیاد با استناد به قانون اساسی در مجموعه ی تشکیلات نیروهای مسلح و تحت فرماندهی ولی فقیه قرار گرفت. در آن اساسنامه هدف از تأسیس این نهاد، چنین بیان شده بود: «هدف از تأسیس این نهاد حفاظت و بهره برداری از آثار و ارزش های دفاع مقدس و ثبت حماسه های جاودانه ی امت اسلام و آثار آن در شئون فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی و جلوگیری از نابودی و تحریف و یا به فراموشی سپردن میراث گرانبهای خون پاک ایثارگران اسلام و دستاوردهای دفاع مقدس است.
وظایف این بنیاد نیز این گونه بود:
بندهای ۲،۳،۴،۵ شرح وظایف، جنبه ی حاکمیتی دارد و لزوماً باید با نظارت و هدایت نهادهای نظامی و فرهنگی حاکمیت، سازماندهی، مدیریت و اجرا شوند ولی سایر موارد توسط این بنیاد به عنوان یک وظیفه ی حاکمیتی، سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و هدایت می شود و امور اجرایی و عملیاتی آن جنبه ی تصدی داشته و می تواند به بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی حسب مقررات، توانمندی ها و به ویژه با توجه به حساسیت ارزشی و فرهنگی موضوع واگذار و حتی از محل مشارکت های مردمی و خدمات داوطلبانه تأمین اعتبار شود.
این بنیاد از بدو تأسیس به فعالیت های تحقیقاتی مبادرت ورزیده است که از آن جمله می توان به سرفصل های ذیل اشاره کرد:
تشکیلات اداری این بنیاد نیز به این صورت است:

پیشنهاد کاربران

بپرس