بنی مغیره

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی مغیرة (قرآن). بنی مغیره ، تیره اصلی بنی مخزوم و از قبایل بزرگ قریش بود.
بنی مغیرة بن عبدالله بن عمر المخزومی از تیره های مشهور قریش بودند.

[ویکی فقه] بنی مغیره، تیره اصلی بنی مخزوم و از قبایل بزرگ قریش بود.
بنی مغیره به تبار مغیرة بن عبدالله بن عمر بن مخزوم گفته می شد. شمار فراوان و بزرگی بنی مغیره، آنان را از خاندانهای صاحب نام قریش و مخزوم به حساب آورد. ابوهاشم مغیرة بن عبدالله که در میان قریش جایگاهی بلند داشت، دارای چندین پسر بود؛ از جمله: هاشم، هشام، مهشّم (ابوحذیفه)؛ عمرو (ابوربیعه)؛ حذیفه (ابوامیه)؛ خداش، زهیر، تمیم (ابوزهیر)؛ فاکه، ولید، عبدشمس، حفص و عثمان.
بنی مغیره قبل از اسلام
بنی مغیره پیش از اسلام در شهر مکه می زیستند ؛ اما در دوره اسلامی افزون بر مکه در سراسر سرزمینهای اسلامی پراکنده شدند. شهرهای مدینه ، یمن ، بصره ، کوفه و شام از مکان هایی بود که اعضای این قوم در آن سکونت یافته، یا رفت و آمد می کردند.
← مشاغل بنی مغیره
سلمة بن هشام، عیاش بن ابی ربیعه و ام سلمه بنت ابی امیه از نخستین گرویدگان به اسلام در مکه بودند؛ اما اسلام عمده ایشان تا فتح مکه در سال هشتم به تاخیر افتاد. این عده در حوادث زمان پیامبر و جنگ های فتح مکه، حنین و طائف همچنین فتوحات دوره خلفا مانند جنگ یمامه و یوم اجنادین (یرموک) شرکت داشتند. جمعی از بنی مغیره در این درگیری ها به شهادت رسیدند.
← شأن نزول آیه ۱۰۳ سوره نحل
...

[ویکی حج] بنی مغیره تیره ای مشهور از بنی مخزوم قریش و تاثیرگذار در رویدادهای حرمین شریفین بودند. نسب آنان به ابوهاشم مغیرة بن عبدالله بن عمر که جایگاهی والا نزد مردم و فرزندان بسیاری داشت می رسد.
بنی مغیره در دوران جاهلیت به جهت پیشه بازرگانی و جایگاه اقتصادی که داشتند از قبایل توانگر و ثروتمند مکه محسوب می شدند، و به دلیل معاملات و قراردادهای ربوی که در جاهلیت با دیگر قبایل داشتند پس از اسلام، با نزول آیات حرمت ربا از این کار منع شدند، و مفسران برخی از آیات قرآن را به بنی مغیره تفسیر کرده اند.
بنی مغیره برای دستیابی به موقعیت های اجتماعی و کسب افتخارات، که قبایل در دوران جاهلیت برای رسیدن به آن می کوشیدند، درصدد رسیدن به مناصب کعبه بودند لذا باتوجه به ثروتی که داشتند منصب پرده داری و کارگزاری پوشش سالانه خانه خدا را به دست گرفتند و همچنین در پاسداری از بنای خانه خدا و بازسازی و تعمیر آن با دیگر قبایل شراکت داشتند.

[ویکی فقه] بنی مغیره (قرآن). بنی مغیره ، تیره اصلی بنی مخزوم و از قبایل بزرگ قریش بود.
بنی مغیرة بن عبدالله بن عمر المخزومی از تیره های مشهور قریش بودند.
معاملات ربوی
برخی مفسران، نزول آیه ۲۷۸ بقره را درباره بنی مغیره دانسته اند که با دیگر قبایل، معاملات ربوی انجام می دادند.
منکر آیات قرآن
براساس روایاتی، مقصود از « احزاب » در آیات ۳۶ رعد و ۱۱ ص بنی مغیره و دیگر قبایلی دانسته شده که منکر نزول آیات قرآن بودند.
فاجرترین تیره های قریش
...

پیشنهاد کاربران

بپرس