بنی عمرو بن عمیر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شاخه ای برجسته از قبیله عدنانی ثقیف ساکن در طائف بودند.
شاخه ای برجسته از قبیله عدنانی ثقیف ساکن در طائف بودند.آنان در طائف می زیستند و در حوادث تاریخی نقشی فراوان داشتند و ثروتمندانی گشاده دست و رباخوار بودند. با توجه به رونق کشاورزی در آن شهر به احتمال فراوان درآمدهایی نیز از این طریق داشته اند. برخی از ایشان با توجه به داشتن تمکن مالی، همسران بسیاری داشتند، چنان که ابن حبیب از مسعود بن عمرو بن عمیر و فرزندش عروه به «مردان ۱۰ همسری» یاد کرده است.
فرزندان عمرو
عمرو بن عمیر از همسرش قلابه دختر حارث بن کلده ثقفی فرزندانی به نام های حبیب، مسعود، عبدیالیل، ربیعه و کنانه داشت که معاصر پیامبر بودند.
← مشهورترین فرزند
آنان همچون سایر ثقیف به بت لات توجه خاصی داشتند. منابع از درگیری بنی عمرو با بنی مالک از دیگر تیره های ثقیف در بیرون طائف یاد کرده اند که طی آن شکست سختی را بر بنی مالک وارد کردند.ارتباط بنی عمرو با دیگر قبایل حجاز از جمله قریش را می توان در نوع روابط ثقیف با این قبایل جست و جو کرد.
انکار اسلام
...

[ویکی فقه] بنی عمرو بن عمیر (قرآن). شاخه ای برجسته از قبیله عدنانی ثقیف ساکن در طائف بودند.
بنی عمرو بن عمیر، پسران عمرو بن عمیر : حبیب، مسعود، عبدیالیل، ربیعه و کنانه تیره ای از قبیله ثقیف بودند.
رباخواری
برخی مفسران، نزول آیات ۲۷۸-۲۷۹ بقره « یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّـهَ وَذَرُ وا مَا بَقِیَ مِنَ الرِّ بَا إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ•فَإِن لَّمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْ بٍ مِّنَ اللَّـهِ وَرَ سُولِهِ ۖ وَإِن تُبْتُمْ فَلَکُمْ رُ ءُوسُ أَمْوَالِکُمْ لَا تَظْلِمُونَ وَلَا تُظْلَمُونَ»؛ ای کسانی که ایمان آورده اید! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید، و آنچه از (مطالبات) ربا باقی مانده، رها کنید؛ اگر ایمان دارید! اگر (چنین) نمی کنید، بدانید خدا و رسولش، با شما پیکار خواهند کرد! و اگر توبه کنید، سرمایه های شما، از آنِ شماست (اصل سرمایه ، بدون سود )؛ نه ستم می کنید، و نه بر شما ستم وارد می شود. را درباره آنان دانسته اند که در بین آنها رباخواری رواج داشته و خداوند آنان را از این عمل برحذر داشت.
تکذیب آیات الهی
براساس روایتی از مقاتل ، آیه ۲۲ انشقاق «بَلِ الَّذِینَ کَفَرُ وا یُکَذِّبُونَ»؛ بلکه کافران پیوسته آیات الهی را انکار می کنند! درباره بنی عمرو بن عمیر نازل شد که به واسطه تکذیب آیات الهی ، خداوند آنان را به عذابی دردناک وعده داد.

پیشنهاد کاربران

بپرس