بنی ضمره بن کنانه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی ضمرة بن کنانه. از قبایل عدنانی همپیمان با پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم بنی ضَمْرة بن کنانه می باشد.
بنوضَمْرة بن بکر تیره ای کِنانی و از قبایل عدنانی است که منسوبان به آن را ضَمْری گویند. سه قبیله بنودیل، بنو لیث و عُریج از قبایل همعرض ایشان و بنوغِفار از جمله زیرشاخه های بنوضمره اند. قبیله دیگری با نام بنوضمره وجود دارد که از شاخه های قُشیر است و ارتباطی با بنوضمره مورد نظر ما که از قبایل بکربن کنانه است ندارد.

[ویکی فقه] بنی ضمرة بن کنانه (قرآن). از قبایل عدنانی همپیمان با پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم بنی ضَمْرة بن کنانه می باشد.
بنی ضمرة، فرزندان بکر بن عبد منات بطنی از بنی کنانه و ساکن در نزدیکیهای مدینه بودند.

[ویکی فقه] از قبایل عدنانی همپیمان با پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم بنی ضَمْرة بن کنانه می باشد.
بنوضَمْرة بن بکر تیره ای کِنانی و از قبایل عدنانی است که منسوبان به آن را ضَمْری گویند. سه قبیله بنودیل، بنو لیث و عُریج از قبایل همعرض ایشان و بنوغِفار از جمله زیرشاخه های بنوضمره اند. قبیله دیگری با نام بنوضمره وجود دارد که از شاخه های قُشیر است و ارتباطی با بنوضمره مورد نظر ما که از قبایل بکربن کنانه است ندارد.
بنی ضمره در عصر جاهلی
بنی ضمره به صورت مجموعه های پراکنده در منطقه گسترده ای حد فاصل بندر یَنْبُع در جهت غرب مدینه و جُحْفه در جهت جنوب واقع در میانه راه یثرب به مکه مستقر بودند. سرزمینهایی چون مَرُّود، بَزْواء، هَدَّه، اُثَیْل، ودّان، مِرْجَم، یَنْبُع، اَبْواء و بدر و کوههای نِصع در حجاز و ثافل اکبر و اصغر از کوههای تهامه (امروزه به نام جبل صبح و جبل بنی ایوب نامیده می شود، آبراههای وادی جُمیش و وادی دوْم و آبهای شُبیکه، بَرود و کُلَیّه را به بنی ضمره نسبت داده اند. خرّار نیز آبی برای بنی زُهیر و بنی بدر از تیره های فرعی بنوضمره و بُغَیبغه، غَیقَه و اَذناب الصفراء از آبهای مشترک بنوغفار و بنوضمره شمرده شده اند. بنوضمره برای ییلاق به رُکبه و برای قشلاق به ذات نُکیف در تهامه می رفتند.
محل سکونت
محل سکونت ایشان در مسیر تجاری مکه به شام بود و همین مسئله فرصت بهره مندی و شرکت در تجارت را برایشان مهیا می ساخت. یاقوت بنوضمره را اصحاب جلال و رغبت و یسار (بزرگی، اراده و ثروت) دانسته که گویای موقعیت مناسب اقتصادی ایشان است. برخی نیز ایشان را اصحاب بیوت (پرجمعیت)؛ گله دار و متمکّن دانسته اند.
شرکت در جنگ
...

[ویکی فقه] بنی ضمره بن کنانه (قرآن). از قبایل عدنانی همپیمان با پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) بنی ضَمْرة بن کنانه می باشد.
بنی ضمرة، فرزندان بکر بن عبد منات بطنی از بنی کنانه و ساکن در نزدیکی های مدینه بودند.
وفای به عهد
برخی مفسران، نزول آیه ۹۰ نساء و آیات ۱، ۴ و ۷ توبه « إِلَّا الَّذِینَ عَاهَدتُّم مِّنَ الْمُشْرِ کِینَ ثُمَّ لَمْ یَنقُصُوکُمْ شَیْئًا وَلَمْ یُظَاهِرُ وا عَلَیْکُمْ أَحَدًا فَأَتِمُّوا إِلَیْهِمْ عَهْدَهُمْ إِلَیٰ مُدَّتِهِمْ ۚ إِنَّ اللَّـهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ»؛ مگر کسانی از مشرکان که با آنها عهد بستید، و چیزی از آن را در حقّ شما فروگذار نکردند، و احدی را بر ضدّ شما تقویت ننمودند؛ پیمان آنها را تا پایان مدّتشان محترم بشمرید؛ زیرا خداوند پرهیزگاران را دوست دارد! «کَیْفَ یَکُونُ لِلْمُشْرِ کِینَ عَهْدٌ عِندَ اللَّـهِ وَعِندَ رَ سُولِهِ إِلَّا الَّذِینَ عَاهَدتُّمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَ امِ ۖ فَمَا اسْتَقَامُوا لَکُمْ فَاسْتَقِیمُوا لَهُمْ ۚ إِنَّ اللَّـهَ یُحِبُّ الْمُتَّقِینَ»؛ چگونه برای مشرکان پیمانی نزد خدا و رسول او خواهد بود (در حالی که آنها همواره آماده شکستن پیمانشان هستند)؟! مگر کسانی که نزد مسجد الحرام با آنان پیمان بستید؛ (و پیمان خود را محترم شمردند؛) تا زمانی که در برابر شما وفادار باشند، شما نیز وفاداری کنید، که خداوند پرهیزگاران را دوست دارد! را درباره آنان و آن دسته از قبایلی ـ از جمله بنی ضمره ـ دانسته اند که به عهد خود با رسول خدا صلی الله علیه وآله وفادار ماندند و از برائت خدا و رسولش استثنا شدند.

پیشنهاد کاربران

بپرس