بنی افغان

پیشنهاد کاربران

بنی افغان ( فرزندان افغان ) شهر در ناحیه میانوالی قلعه باغ پنجاب در پاکستان قرار دارد. بنی افغان منطقه پشتون نشین در کل ۲۵۷ دانش آموز و ۵ آموزگار و ۴ کلاس دارد. برپایه آگاهی رئیس این کانون آموزشی نه رایانه و نه کتابخانه دارد. عبدالغفار خان سرپرست این کانون آموزشی اطلاعات بیشتری در مورد آموزش در بنی افغان از جمله پذیرش، امکانات اولیه، امکانات ورزشی، امکانات دانشگاهی، ثبت نام دانش آموزان با توجه به مشخصات کلاس و آموزگاران با توجه به مشخصات و مدارک تحصیلی آنها پیشکش می کند. اکثر مردم در ساحل سمت راست رودخانه پشتو صحبت می کنند. ↵در حالی در امتداد ساحل سمت چپ منطقه بزرگ بنی افغان در شهرهای کوچک و روستاها مردمان اش نیز پشتو صحبت می کنند. اما در روستای "پیر پاهی"، عمدتاً ساکنان پنجابی، سرائیکی و هندکوه زندگی می نمایند. گفته می شود اکثر شهروندان بنی افغان "پناهندگان افغان" بوده باشند؛ ولی در پاکستان اردوگاهای پناهندگان وجود دارند که در نقشه پاکستان به اردو یا انگلیسی "کمپ ریفوژی " نامیده می شوند.
...
[مشاهده متن کامل]

پتان و روهیله مهتر و افغان کهتر در نیمقاره هند و مهتر در بخش خاوری و باختری ایرانزمین یاد می شدند. پشتون و پشتو تا دوران اصلاحات "زبان افغانی" با تأسیس پشتو تولنه ( فرهنگستان پشتو ) در سال ۱۹۳۷ میلادی در کابل نوشتن و گفتن زبان پشتو مروج نبود. امان الله شاه بر پایه مجله امانِ افغان در سخنرانی خویش به ٧ قوس ( آبان ) سال ۱۳۰۴ خورشیدی ( ۱۹۲۵/۲۶ ) در قندهار از "زبان فارسی" و "زبان افغانی" ( پشتو ) نامیده است. محمود طرزی در سراج الاخبار زبان رسمی "دولت متبوعهء مقدسهء ما زبان فارسی و زبان ملتی ما زبان افغانی می باشد. زبان فارسی از این سبب زبان رسمی دولتی ما شده است که قبل از تشکیل و تأسیس یافتن دولت مقدسهء افغانیه و استقلال یافتن حاکمیت ملتی ما؛ خاک پاک وطن مقدس ما از اجزای ممالک ایران محسوب بود".
پشتون های "مشرقی" و "جنوبی" برای پشتو پختو و برای پشتون پختون و برای پشتانه ( پشتون ) پختانه می گویند. تا سال ١٣٤٣ خورشیدی تقسیمات اداری افغانستان پنج ولایت های بزرگ یا ممالک ( استان ) مانند قندهار٬ بلخ٬ هرات٬ کابل و قطغن و بدخشان و چهار حکومت اعلی: سمت مشرقی٬ سمت جنوبی٬ فراه و چخانسور و میمنه و حکومت مستقل ارگون بود. محمد ظاهرشاه در سال ١٣٤٣ خورشیدی ( ۱۹۶۴ میلادی ) افغانستان را به ٢٩ ولایت تقسیم کرد. در یادداشت دیپلماتیک در سال ۱۹۶۳ میلادی رئیس شورای ملی افغانستان عبدالظاهر خان ، تحت سلطنت مطلقه محمد ظاهر شاه ( تا اکنون نخست وزیر از خانواده دربار سلطنت مطلقه محمد ظاهر شاه بود ) سفارتخانه ها و نمایندگی های کشورهای خارجی معتبر منجمله سفارت ایالات متحده در کابل را آگاه ساخت که در قانون اساسی سلطنت مشروطه افغانستان ( در آینده اعضای خانواده دربار سلطنتی از سوی شاه نامزد نمی شود ) .

بنی افغان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بنی_افغان

بپرس