بنی اسد پس از پیامبر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنی اسد پس از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم، همانند بسیاری از دیگر قبایل عرب مرتد شدند و از اسلام روی برگرداندند.
با رحلت رسول خدا و گسترش ارتداد در جزیرة العرب ، خالد بن ولید که از سوی ابوبکر مامور سرکوب مرتدان شده بود عکاشة بن محصن اسدی را به سراغ قبیله مرتدش (بنی اسد) فرستاد؛ اما وی به دست یاران طلیحه کشته شد. سرانجام با کناره گیری بنی فزاره از همراهی با بنی اسد، طلیحه که خود را در برابر سپاه خلیفه ناتوان می دید فرار کرد و در نزدیکی « بئر بزاخه » از خالد شکست خوردند.
بنی اسد پس از جنگ های ارتداد
پس از پایان یافتن جنگهای ارتداد و بازگشت مجدد قبایل به اسلام ، بنی اسد در نبرد « قادسیه » (۱۴ هجری) حضور داشته، در نبرد «ارماث» از نبردهای قادسیه، ۵۰۰ تن از آنان مجروح شدند ؛ گویا هجرت ایشان به عراق نیز از همین زمان آغاز شد و تدریجاً در کوفه ساکن شدند و مسجدی به خود اختصاص دادند، چنان که سماک بن مخرمه از بنی هالک بن عمرو بن اسد مسجدش به مسجد سماک معروف شد.
بنی اسد در دوران خلافت حضرت علی(ع)
در دوران خلافت امیرمؤمنان، علی علیه السّلام؛ هنگامی که آن حضرت برای سرکوب اصحاب جمل به ناحیه «فید» (در مسیر مدینه به عراق) رسید، بنی اسد آمادگی خود را برای همراهی با امام اعلام کردند؛ اما امام علی علیه السّلام ضمن کافی دانستن افرادی که در رکابش بودند آنان را به ماندن در جای خود امر کرد؛ اما آن دسته از اسدیان که در کوفه ساکن بودند با فراخوانی کوفیان در جنگ جمل حاضر شده، در رکاب امام جنگیدند. در نبرد « صفین » نیز مجموعه ای از بنی اسد تحت فرماندهی عبدالله بن عباس به مقابله با معاویه پرداختند. در این جنگ پرچم لشکر، در دستِ کدام بن حضرمی اسدی بود و علی علیه السّلام او را رئیس پلیس خود کرد.
اسدیان در حادثه کربلا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس