بنگلور

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بَنْگَلور، شهر و مرکز ایالت کَرناتاکا (میسورسابق ) واقع در جنوب کشور هند است.
برخی نام ِ صحیح شهر را بنگالورو دانسته اند که مرکب از دو واژه «بِنگالو» به معنی لوبیا و «اورو» به معنی شهر است و سبب نام گذاری را چنین نقل کرده اند: ویرا بَلاله دوم ، از پادشاهان هویْسَلا که به شکار رفته بود، چون از ملازمان دور افتاد، به کلبه پیرزنی پناه برد و پیرزن با لوبیای پخته از او پذیرایی کرد؛ به همین سبب ، دهکده ای را که بعدها در این محل ساخته شد، بنگالورو (دهکده لوبیا پخته ) خواندند.
جمعیت و موقعیت
بنگلور با جمعیتی حدود ۳۰۰، ۵۴۷، ۴ تن (برآورد ۱۳۸۳ش / ۲۰۰۴م ) چهارمین شهر بزرگ هند به شمار می رود. این شهر در ۱۲ و ۵۸ عرض شمالی و ۷۷ و ۳۸ طول شرقی ، و در ارتفاع ِ ۹۴۹ متری از سطح دریا واقع شده است و آب و هوایی معتدل دارد.
اقتصاد
بنگلور یکی از مراکز عمده صنعتی ِ هند است و مهم ترین صنایع آن عبارتند از هواپیماسازی ، ماشین سازی ، صنایع مخابراتی ، صنایع الکتریکی ، صنایع لوازم چاپ ، چرم سازی ، شیشه سازی ، داروسازی ، صنایع دخانیات ، نساجی و چینی سازی ، همچنین بیش از ۱۰۰ شرکت رایانه ای در زمینه تولید نرم افزار و سخت افزار در این شهر فعالیت دارند.
موقعیت آموزشی
...

دانشنامه عمومی

بَنگَلور ( به هندی: बंगलौर ) ( تلفظ رسمی در زبان هندی: بَنگَلورو ) مرکز ایالت کَرناتَکه و شهری در کشور هند است و با 200 کیلومتر مربع وسعت و جمعیتی بیش از شش میلیون و دویست هزار نفر ( در سال ۲۰۰۷ ) هفدهمین شهر پر جمعیت دنیا به حساب می آید. بنگلور شهری آرام و دانشجویی در فلات دکن است و یکی از سرسبزترین و خوش آب و هواترین شهرهای هند می باشد که به «شهر باغ ها» مشهور است.
بنگلور از چند جهت مورد توجه قرار دارد: آب و هوای خوب، امنیت اجتماعی بالا، دانشگاه دیرپا و ممتاز و امکانات زیربنایی خوب در زمینه های آموزشی و پژوهشی، تعداد زیاد دانشجویان خارجی، تمرکز صنعت نرم افزار، علوم پزشکی و همچنین مرکز فناوری اطلاعات در هند. واقع شدن بنگلور بر سر راه های ارتباطی مهم هند بر اهمیت و اعتبار آن افزوده است. [ ۷]
در سال ۱۵۳۷ میلادی کمپه گودا شهر جدیدی را بنا نهاد که امروزه آن را بنگلور یا بنگلورو می نامند. [ ۸] در سال ۲۰۰۶ دولت ایالت کرناتکه نام شهر را از «بنگلور» که تلفظ انگلیسی نام این شهر بوده و در دوران استعمار بریتانیا در هند رواج یافته به نام «بنگلورو» تغییر بازگرداندند که به لفظ اصلی مردم این سرزمین و نزدیک تر است. با این وجود این تغییر هنوز مورد تأیید دولت مرکزی قرار نگرفته و اکثریت مردم آن را هنوز با نام بنگلور خطاب می کنند و بسیاری از این تغییر نام استقبال نمی کنند. [ ۹] این واژه مرکب از دو واژهٔ «بِنگلو» به معنی لوبیا و «اورو» به معنی شهر است و سبب نام گذاری را چنین نقل کرده اند: ویرا بَلالة دوم، از پادشاهان هویْسَلا که به شکار رفته بود، چون از ملازمان دور افتاد، به کلبه پیرزنی پناه برد و پیرزن با لوبیای پخته از او پذیرایی کرد؛ به همین سبب، دهکده ای را که بعدها در این محل ساخته شد، بنگلورو دهکده لوبیا پخته خواندند «فرهنگ سلطنتی…»[ ۷]
بر اساس یافته های باستان شناسی و کشف سکه های رومی، پیشینهٔ تاریخی شهر به قبل از میلاد مسیح می رسد. کتیبهای متعلق به نیمهٔ دوم سدهٔ ق/م در دهکدهٔ بِگور در شرق بنگلور که نام «بنگلورو» در آن دیده می شود، حکایت از تاریخ کهن این شهر و ناحیه دارد. کِمْپه گودای اول ( ۱۵۱۳–۱۵۶۹م ) حکمرانِ محلیِ یِلاهانکا در ۱۵۳۷م قلعهٔ بنگلور را ساخت و کمپه گودای دوم ( ۱۵۷۸–۱۶۵۸م ) برج برای مشخص کردن محدودهٔ شهر بنا کرد. از ۱۵۱۰ تا ۱۵۶۵م پادشاهِ ویجایانَگَر، بنگلور را در اختیار داشت. در سال ۱۶۳۸م شاه جی، پدر شیواجی ( درگذشت ۱۶۸۰م ) نخستین پادشاهِ مراتهه، شهر را برای محمد عادل شاه ( حک ۶۲۶–۶۶۰م ) ، سلطان بیجاپور فتح کرد و وی نیز بنگلور و چند شهر دیگر را به عنوان جاگیر به او داد. در سال ۶۸۷م سپاهیان اورنگ زیب ( حک ۶۵۷–۷۰۶م ) شهر را تصرف کردند سرکار، و در ۱۶۹۰م اورنگ زیب آن را در مقابل «۵لک» به وُدِیار، حکمرانِ میسور واگذار کرد ( هر لک مساوی با ۱۰۰ هزار است ) و او نیز در۱۷۵۹م آن را به حیدر علی ( درگذشت ۱۷۸۲م ) هدیه داد. [ ۷]
عکس بنگلورعکس بنگلورعکس بنگلورعکس بنگلورعکس بنگلورعکس بنگلور
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بَنْگْلور
دادگاه عالی ایالت کارناتاکا در شهر مرکز ایالت کرناتاکا، در جنوب هند، با ۴,۴۶۱,۱۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). بنگلور در ارتفاع ۹۴۹متری سطح دریا واقع شده است و آب و هوایی معتدل دارد، اما به سبب کمی میزان بارش و نبود رودخانه در نزدیکی شهر، از کم آبی رنج می برد. بنگلور یکی از بزرگ ترین شهرهای هند و از مراکز مهم صنعتی کشور مزبور است؛ صنایع آن عبارت اند از هواپیماسازی، ماشین سازی، صنایع مخابراتی و الکترونیکی، چرم سازی، شیشه سازی، داروسازی، صنایع چاپ، نساجی، و چینی سازی. علاوه بر آن بنگلور از دهۀ ۱۹۷۰ پیشرفت چشمگیری در زمینۀ صنایع نرم افزار رایانه داشته است و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ شرکت رایانه ای در این شهر فعالیت می کنند. شهر مزبور همچنین یکی از مراکز مهم دانشگاهی هند است و دانشگاه بنگلور (۱۹۶۴) با بیش از ۳۷۵ کالج و بیش از ۷۰ مرکز تحصیلات تکمیلی یکی از بزرگ ترین دانشگاه های آسیا است. واقع شدن بنگلور بر سر راه های مهم ارتباطی هند بر اهمیت و اعتبار آن افزوده است. بر طبق یافته های باستان شناسان قدمت سکونت در این شهر به پیش از میلاد مسیح می رسد. بنگلور در اطراف قلعه ای نظامی (۱۵۳۷) گسترش یافت. از ۱۲۴۷ـ۱۲۹۸ق/۱۸۳۱ تا ۱۸۸۱ مرکز اداری و نظامی انگلیسی ها بود و با نظارت کامل آنان اداره می شد. سرانجام در ۱۸۸۱ به حاکم میسور (کرناتاکا) بازگردانده شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس