بنو رستم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بنو رستم، یکی از دولت های خارجی مسلک خوارج می باشد که در الجزایر، حکومت تشکیل دادند.
بنو رستم یکی از دولت های خارجی مسلک می باشد که در سال ۱۴۴ه. ق در مغرب میانه (الجزایر کنونی) به مرکزیت " تاهرت" حکومت تشکیل دادند. بنیانگذار این دولت مردی ایرانی به نام "عبد الرحمن بن رستم" بود و حکومت آنها تقریبا ۱۵۰ سال طول کشید.
پیدایش خوارج از نگاه شهید مطهری
کلمه «خوارج» به معنی «شورشیان» می باشد. این واژه از خروج به معنای سرکشی و طغیان گرفته شده است. پیدایش این فرقه در واقع در جنگ صفین و در روزهای پایانی این جنگ بوده است. شهید مطهری (رحمة الله علیه) قائل است: چون در دوره خلفا (ابوبکر، عمر و عثمان) به امر تربیت اسلامی توجه جدی نشد؛ لذا این طبقه متنسک و جاهل در بین مسلمانان پیدا شدند. و در واقع بروز و نمود آنها در جنگ صفین بوده است. ایشان می نویسد: «در دوره خلفا با کمال تاسف بیشتر توجهات به سوی فتوحات معطوف شد، غافل از اینکه به موزات باز کردن دروازهای اسلام به روی افراد دیگر و رو آوردن آنها به اسلام،... می بایست فرهنگ و ثقافت اسلامی هم تعلیم داده شود و افراد دقیقا با روح اسلام آشنا شوند...».
امام علی در توصیف خوارج
«جُفاش طغام، و عبید اقزام جمعوا من کل اوب تلقطوا من کل شوب، ممن ینبغی ان یفقه و یودب و یعلم و یدرب...» «البته این خطبه در شان حکمین و مذمت اهل شام می باشد شهید مطهری این جملات را منطبق بر تفکرات خوارج می داند.»
اوصاف خوارج
...

پیشنهاد کاربران

بپرس