بناب

/bonAb/

معنی انگلیسی:
bottom

لغت نامه دهخدا

بناب. [ ب ُ ] ( اِ مرکب ) قعر آب. ( از آنندراج ). عمق آب. ته آب. ( ناظم الاطباء ). آخر آب.تکاب. ته آب. مقابل سراب. آن جای که آب از آن پس ازجریان بازماند. آخرین جائی که آب جای بدانجا به آخر رسد. آنجا که آب چشمه یا رودی سپری شود و بپایان رسد. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). || ابتدا و منبعآب ( از اضداد ). ( یادداشت مرحوم دهخدا ) :
در خمارم شراب میخواهم
در سرابم بناب میخواهم.
ظهوری.

بناب. [ ب ُ ] ( اِخ ) مرکز بخش بناب از شهرستان مراغه است. این قصبه در 16 هزارگزی جنوب باختری مراغه و 8 هزارگزی خاور دریاچه ارومیه واقع است. هوای آن معتدل و آب آنجا از رودخانه صوفی چای و چاه تأمین می شود. محصول عمده آن غلات و حبوب و چغندر است و کشمش و بادام و کرچک و شغل مردان کاسبی و زراعت و صنایع دستی آن جاجیم و گلیم بافی است. در حدود 14930 تن جمعیت دارد. ادارات بخشداری ، شهرداری ، دارائی ، کشاورزی ، بهداری ، آمار، ژاندارمری و محضر رسمی و پست و تلگراف و تلفن و دو باب دبستان دارد.در این حدود پنجاه باب مغازه هست و کاروانسرا هم دارد و دارای یک دهستان بنام «بناجو» است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ). و رجوع به جغرافیای غرب شود.

بناب. [ ب ُ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان رودقات از بخش مرکزی شهرستان مرند و 3570 تن جمعیت دارد. آب آنجا از رودخانه و محصول آن غلات ، حبوب ، پنبه ، زردآلو، بادام و کرچک و شغل اهالی زراعت و گله داری است. دبستان هم دارد و آن را میناب نیز می گویند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی از بخش مرکزی شهرستان مرند در حدود ۲۹۱۶۹ تن جمعیت دارد . آنرا میناب هم گویند .
بن آب، قعر آب، ته آب
( اسم ) عمق آب ته آب .
دهی است جزئ دهستان رودقات از بخش مرکزی شهرستان مرند و آب آنجا از رودخانه و محصول آن غلات حبوب پنبه زرد آلو بادام و کرچک و شغل اهالی زراعت و گله داری است . دبستان هم دارد و آنرا میناب نیز می گویند ٠

فرهنگ معین

(بُ ) ( اِ. ) قعر آب ، ته آب .

فرهنگ عمید

قعر آب، ته آب.

گویش مازنی

/benaab/ آبشخور - زمینی که آب خورده باشد – زمین سیراب شده

دانشنامه عمومی

بُناب یکی از شهرهای قدیمی و پرجمعیت استان آذربایجان شرقی و مرکز اداری شهرستان بناب است.
این شهر در کنار دریاچه ارومیه در دامنه های زیبای رشته کوههای سهند واقع شده است شهر زیبای بناب بدلیل داشتن رودخانه های متعدد و از طرفی محدود شدن قسمتی از شهرستان به ساحل دریاچه ارومیه و قسمت دیگر آن به کوهستان سهند بعنوان جلگه ای حاصلخیز محسوب میشود اما امروزه با احداث سدها در مناطق بالادست این قابلیت مهم از این منطقه سلب شده است و رودخانه های دایمی این شهر به رودخانه ی فصلی بدل گشته است. این شهر در ۱۲۰ کیلومتری جنوب غربی تبریز واقع شده است.
پیشینهٔ آثار تاریخی کشف شده در ارتفاعات جنوبی گورستان های قره قشون به سده های هشتم و نهم هجری می رسد و نشانگر رونق و آبادانی بناب در عصر صفویان است. [ ۲] امروزه ساکنان شهر بناب به زبان ترکی آذربایجانی سخن گفته و پیرو دین اسلام و مذهب شیعهٔ دوازده امامی هستند. [ ۳]
بناب از یک بخش به نام مرکزی تشکیل و دارای ۳ دهستان می باشد، به طوری که دهستان بناجوی غربی به مرکزیت روستای خانه برق جدید، دهستان بناجوی شرقی به مرکزیت شهر خوشه مهر و دهستان بناجوی شمالی به مرکزیت روستای روشت بزرگ قرار دارند. بناب داری 29 روستا می باشد.
آثار به دست آمده از حفاری های قره تپه گزاوشت و قیزلار قلعه سی ( قلعه دختران ) که یکی از نود و سه تپه باستانی می باشند و همچنین وجود سی و شش غار مربوط به یکدیگر ( معماری صخره ای صور ) که نشانگر زندگی های دسته جمعی در دوران ماقبل تاریخ است. همچنین کشف آثار قدیمی مانند ظروف سفالین، فلزی و نشانه های تمدن شهری تا عمق چند متری زمین، این سابقه طولانی هزاران ساله را تأیید می کند. [ نیازمند منبع] شهر بناب توسط تپه های متعددی احاطه شده است. از جمله قره کولوک، تپه قبرستان قدیمی محله مهرآباد، تپه گزاوشت در محله گزوشت، تپه قره چپق و تپه های سپیگان، تپه آغاجاری، تپه بابالار، شیزگان تپه، همچنین تپه های باستانی که مساجد زرگران، مهرآباد و میدان بر روی این تپه ها قرار گرفته اند، از دوره اسلامی تا شش هزار سال پیش قدمت دارند.
در لغت نامهٔ دهخدا، فرهنگ فارسی معین، [ ۴] و فرهنگ عمید[ ۵] واژهٔ بناب به معنی «قعر آب» و «ته آب» آمده است؛ لغتنامهٔ دهخدا دو توضیح دارد که یکی می گوید آنجایی که جریان آب در آن به پایان رسد، و دیگری می گوید آغاز و منبع آب. [ ۶]
عکس بنابعکس بنابعکس بنابعکس بنابعکس بنابعکس بناب

بناب (خمیر). بناب یا بُنو، روستایی در دهستان رویدر بخش رویدر شهرستان خمیر در استان هرمزگان ایران است.
این روستا در فاصلهٔ ۵ کیلومتری شمال شهر رویدر واقع شده است.
مذهب مردم این روستا، شیعه دوازده امامی است و از نظر امکانات دارای دبستان، مدرسه راهنمایی، خانه بهداشت، حسینیه، مرکز مخابرات، پایگاه بسیج، کانون فرهنگی، مسجد و آب انبار «برکه» است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۴۹۳ نفر ( ۱۴۰ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس بناب (خمیر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

شرمنده ولی بناب دیگ بخشی از مراغه نیست اصلاحش کنین
یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی است که کباب آن جهانی است و به شهر دوچرخه ایران معروف است
بناب ( بین آب=هزارتا آبادی ) میناب ( مین آب=هزارتا آبادی ) . . . بین=مین=هزار ( هزاره نام قوم تورک افغانستان )
بُن=ریشه یا ته آب👈 ته آب
یکی از شهرستانهای صنعتی استان آذربایجان شرقی با حدود صد وبیست هزار جمعیت

بپرس