بلماج : تغییر یافته ی واژه ی ترکی بولاماج ، که در اصل بولاما آش بوده . یعنی آشی که در هین پختن با قاشق به هم زده می شود .
عصیده ، حریره . غذایی است نرم و رقیق که از آرد و روغن ( مخصوصا از روغن حیوانی ) درست کنند و برای زنان زائو بخورانند و اعتقاد بر آن است که شکم زن زائو را نرم کند . ظاهراً در میان ترکان این غذا را از آرد و جو بو داده و شیر می سازند . بولاماج از مصدر ترکی بولاماق به معنی در هم آمیختن و به هم زدن مایعات مثل شیر و چیزهای شبیه به آن گفته می شود . این غذا جدا از یک نوع خوراکی است که در آذربایجان امروزه از آغوز ساخته می شود . برای ساختن بولاما آغوز را روی آتش جوشانده و به مرور به هم می زنند تا سفت نشود و در نهایت غذایی به دست می آید کمی از ماست رقیق تر و از شیر غلیظ تر است .
... [مشاهده متن کامل]