بستنی سنتی ایرانی

دانشنامه آزاد فارسی

بستنی سنّتی ایرانی
نوعی شیرینی یخ زده، فراهم آمده از شیر، خامۀ سفت شدۀ یخچالی، ثعلب، شکر، و گلاب. شیر به ثعلب آمیخته را روی آتش ملایم چندان هم می زنند که جوش بگیرد و غلیظ افتد. بر مایۀ غلیظ به دست آمده شکر و گلاب می افزایند و هم می زنند و پس از خنک شدن در ظرف بستنی می ریزند و در یخ بند می گذارند و فاصله به فاصله، در سه نوبت، بیرون می آورند و به آن خامه می افزایند و به نرمی و احتیاط هم می زنند، به وجهی که خامه یک سر در مایه حل نشود. پیش تر، مایه را در محفظۀ داخلی بشکه ای دوجداره می ریختند و گرادگرد جداره را از یخ خردشده می انباشتند و چندان می چرخاندند که مایه روبه سفتی رود. بستنی را تا یخ بستن کامل در یخچال نگه می دارند. برخی به رنگینه زعفران به آب داغ حل شده نیز می افزایند.

پیشنهاد کاربران

بپرس