بزرگراه ایت الله صدر

دانشنامه عمومی

بزرگراه آیت الله صدر. بزرگراه طبقاتی صدر با نام پیشین بزرگراه دوگل[ ۱] و با نام رسمی بزرگراه ۲۲ تهران بزرگراهی در شمال شرق و شمال شهر تهران است که به صورت شرقی ـ غربی امتداد دارد. این بزرگراه دارای طول تقریبیِ ۶ کیلومتر است. این بزرگراه در شرق از تقاطع بزرگراه های امام علی و بابایی آغاز می شود و در انتها به دوراهی بزرگراه مدرس و تونل نیایش ختم می شود.
این یک بزرگراه دوطبقه واقع در شمال شهر تهران می باشد که جهت شرقی - غربی دارد. در شمال این بزرگراه محله های اقدسیه، فرمانیه، کامرانیه، قیطریه، چیذر و الهیه و در جنوب آن محله های اختیاریه، قلهک و زرگنده واقع می باشد. این بزرگراه از اتوبان امام علی از شرق آغاز و تا بزرگراه مدرس و تونل نیایش در غرب امتداد دارد. امتداد شرقی این بزرگراه به نام بزرگراه بابایی تغییر نام می دهد و از پارک جنگلی لویزان می گذرد و تا منتهی الیه شرقی تهران به پیش می رود. [ ۲]
این بزرگراه از ابتدای انقلاب تا سال ۱۳۶۹ تا تقاطع قیطریه ( میدان پیروز ) امتداد داشت سپس در فاصله های سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۲ با تکمیل عملیات اجرایی و ساخت سه زیرگذر به نام های کامرانیه، شهید دوقوز ( دادبخش ) و بلوار معصومی و یک تقاطع غیر همسطح در خیابان پاسداران در خرداد ۱۳۷۲ به میدان نوبنیاد متصل گردید.
در اواخر بهمن سال ۱۳۹۱ در امتداد انتهای غربی این بزرگراه در حوالی اطراف پل بزرگراه مدرس تونلی به طول ۷٫۵ کیلومتر به بهره برداری رسید که این تونل به صورت رفت و برگشت به بزرگراه نیایش و بزرگراه کردستان متصل شده است. این بزرگراه پس از ۳ سال فعالیت عمرانی در ۹ آذر ۱۳۹۲ دو طبقه شده و از ابتدای غربی این بزرگراه و ایجاد دسترسی به قیطریه ( میدان پیروز ) و کامرانیه پس از عبور بدون دسترسی از روی پل خیابان پاسداران ( انتهای بزرگراه صدر و ابتدای بزرگراه شهید بابایی بسمت شرق ) در تقاطع بزرگراه امام علی ( ع ) و بزرگراه شهید بابایی به نقطه انتهایی قسمت شرقی متصل گردیده است. سرمایه گذار و واردکننده تجهیزات این مجموعه بابک زنجانی شرکت سورینت بود و پیمانکارانش قرارگاه خاتم انبیا سپاه و شهرداری تهران بود.
اولین خط اتوبوسرانی در این بزرگراه در سال ۱۳۶۶ با کد ۱۷ از میدان پیروز به میدان امام خمینی دایر شد و سپس در بهمن سال ۱۳۷۲ خط اتوبوس ۱۴۹ از میدان نوبنیاد به میدان هفتم تیر برقرار شد و به مرور زمان خطوط دیگری نظیر میدان نوبنیاد به متروی شهید حقانی و پایانه دستواره به پایانه شهید افشار دایر که پس از مدتی همگی این خطوط منحل یا در خطوط دیگر ادغام شدند.
عکس بزرگراه آیت الله صدرعکس بزرگراه آیت الله صدرعکس بزرگراه آیت الله صدرعکس بزرگراه آیت الله صدر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس