بریهاسپاتی

دانشنامه عمومی

بریهاسپاتی ( به سانسکریت: बृहस्पति ، Bṛhaspati ) ، خدای آتش در آئین هندو است. نام وی برای نخستین بار سه هزار سال پیش در ریگ ودا ظاهر شد. [ ۲] بریهاسپاتی حکیمی نورانی و پاک ( خالص ) است که از اولین نور بزرگ زاده شده است. او حامل کمانی ویژه است که زه آن ارتا ( به اوستایی ارته ) یا نظم کیهانی است. [ ۳] دانش و شخصیت بریهاسپاتی مورد احترام است و همه ی دوا ها او را گورو یا معلم می دانند.
بریهاسپاتی گاهی با خدای بزرگ هندو آگنی یکی پنداشته می شود. گفته می شود او با تارا ازدواج کرده بود. در برخی از نوشته ها آمده است که تارا توسط چاندرا ربوده می شود. [ ۴]
↑ Dalal, Roshen ( 2010 ) . Hinduism: An Alphabetical Guide. ISBN  9780143414216. ↑ ऋग्वेद: सूक्तं ४. ५०, Wikisource ( Sanskrit text of Rigveda ) ↑ Hervey De Witt Griswold ( 1971 ) . The Religion of the Ṛigveda. Motilal Banarsidass. pp.   168–170. ISBN  978 - 81 - 208 - 0745 - 7. ↑ George Mason Williams ( 2003 ) . Handbook of Hindu Mythology. ABC - CLIO. p.   91. ISBN  978 - 1576071069. Retrieved 17 July 2015.
• ایزدان ودایی
• خدایان هندو
• ناواگراها
ریشی ها
مقاله های نیازمند ترجمه از ویکی پدیاهای زبان خارجی
• Articles having different image on Wikidata and Wikipedia
عکس بریهاسپاتیعکس بریهاسپاتی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

بِریهاسْپاتی (Brihaspati)
از خدایان زمینی در اساطیر هندو. نام او در سرودهای ریگ ـ ودا، یکی از چهار مجموعۀ متون کهن وداییهندو به زبان سانسکریت، بیش از نام های دیگر به چشم می خورد. او خداوند دعا، عبادتو نگاهبان عابداناست. بریهاسپاتی به دلیل سرشت ناملموس و بی ثبات خدایان افسانه ای هندو، از یک سو صورت متشخص مفهومی مجرد است و از سوی دیگر انسان واره ای با صفات مشخص که از زمین و آسمان به دنیا آمده و به تفاوت (در مراتب شناخت) دارای هفت دهان، ۱۰۰ بال، شاخ های تیز، پشت آبی و روی طلایی توصیف شده است. او را اغلب با کمانی که زهش نماد جرگۀ روحانیان است، ایستاده در ارابه ای بسته به اسبان، نشان می دهند. همچنین، نماد هدایت معنوی است که در گیتا با نام مادهو (کریشنا) آمده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس