بریا ساوارن آنتلم. بریا ساوارِن، آنتلم (۱۷۵۵ـ۱۸۲۶)(Brillat-Savarin, Anthelme)
حقوق دان و سیاستمدار فرانسوی. حرفۀ خانوادگی را دنبال کرد و به کار قضاوت پرداخت. در حکومت وحشت از فرانسه گریخت و به سوئیس و امریکا رفت. در ۱۷۹۶ به فرانسه بازگشت و به قضاوت در دوران کنسولی ناپلئون پرداخت. چندین کتاب در زمینۀ حقوق و سیاست منتشر کرد. آخرین کتابش، فیزیولوژی طعم، که در ۱۸۲۵ منتشر شد، در زمینۀ خوراک شناسی است. اثر اخیر بیش از آن که دربارۀ آشپزی باشد، نوشتۀ بذله گویانه ای است دربارۀ اتفاقاتی که در هنگام غذاخوردن روی می دهد و بر لذت آن می افزاید. این کتاب با اقبال بسیار مواجه شد.
حقوق دان و سیاستمدار فرانسوی. حرفۀ خانوادگی را دنبال کرد و به کار قضاوت پرداخت. در حکومت وحشت از فرانسه گریخت و به سوئیس و امریکا رفت. در ۱۷۹۶ به فرانسه بازگشت و به قضاوت در دوران کنسولی ناپلئون پرداخت. چندین کتاب در زمینۀ حقوق و سیاست منتشر کرد. آخرین کتابش، فیزیولوژی طعم، که در ۱۸۲۵ منتشر شد، در زمینۀ خوراک شناسی است. اثر اخیر بیش از آن که دربارۀ آشپزی باشد، نوشتۀ بذله گویانه ای است دربارۀ اتفاقاتی که در هنگام غذاخوردن روی می دهد و بر لذت آن می افزاید. این کتاب با اقبال بسیار مواجه شد.
wikijoo: بریا_ساوارن،_آنتلم_(۱۷۵۵ـ۱۸۲۶)