مونسترا ( نام علمی: Monstera deliciosa ) نام یک گونه از تیره گل شیپوریان است. این گونه حاوی گیاهان مختلف همانند Monstera Deliciosa, Monstera Peru, Monstera Adansonii و… است. آنچه در ایرام برگ انجیری می نامیم درواقع گیاهی ست با نام علمی مانسترا دلیسیوزا. به سبب داشتن برگهایی بسیار بزرگ مانسترا نام گذاری شده ( به معنای بسیار غول پیکر و هیولا مانند ) و به سبب میوه خوش طعم این گیاه نام دلیسیوزا برآن گذاشته اند. این گیاهی به دلیل داشتن ظاهری متفاوت و خاص و برگهای پهن و بزرگ با بریدگی های منظم و تعدادی سوراخ در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. [ ۱]
برگ انجیری نامی اشتباه است که در ایران به مونسترا دلیسیوزا داده اند زیرا شباهتی به برگ انجیر ندارد و با Philodendron bipinnatifidum فیلودندرون برگ انجیری اشتباه گرفته شده است و کماکان صنعت گل و گیاه مونسترا دلیسیوزا را با فیلودندرون برگ انجیری به خاطر کمی شباهت یکی پنداشته است. مانسترا دلیسیوزا که به خاطر اندازه و شکل منحصر بفرد خود شناخته شده ترین برگ میان گیاهان را دارد در اروپا هم به خاطر سوراخ ها و شکاف هایش بین مردم به پنیر سوییسی Swiss cheese plant هم معروف است اما به شکل رسمی در همه جای دنیا به آن مانسترا می گویند. مانسترا به نور غیرمستقیم زیاد و خاک متخلخل و مرغوب و هوای مرطوب و فضای زیاد نیاز دارد. ایجاد تکیه گاه محکم برای این گیاه اهمیت دارد. در این گیاه با رسیدن به بلوغ، برگها از حالت ساده خارج شده و شکاف دار می شوند و با گذر زمان و کامل شدن رشد گیاه، سوراخ هایی نیز در قسمت میانی هر برگ پدید می آیند و همچنین شاهد رشد ریشه های هوایی ضخیم و قوی خواهید بود. انواع مونسترا نسبت به دیگر گیاهان مقاوم ترند اما کم آبی و کم نوری و سرما و خاک نامرغوب را تحمل نمی کند. هرچند مانسترا دوست دار رطوبت است اما خاک همیشه مرطوب و متراکم یکی از اصلی ترین عوامل پوسیدگی ریشه و مرگ این گیاه زیباست به همین جهت پرورش دهندگان حرفه ای، خاک این گیاه را با افزودن اجزای درشت تر همانند پرلیت، بارک، کوکوچیپس، لیکا و… متخلخل و دانه درشت می کنند. در این گیاه گل های سوسن مانند و میوهٔ خوردنی آن زمانی ظاهر می شود که گیاه در خزانه و شرایط مطلوب نگهداری شود. مطابق برخی مراجع، دو زیرگونه از گیاه مانسترا دلیسیوزا موجود است که یکی را مانسترای مدل کوچک ( small form ) و دیگری را مانسترای غول آسا ( giant form ) می نامند. تنها تفاوت این دو در این است که در مانسترای کوچک، برگها حتی در سن بلوغ نیز به پهنی و بزرگی مانسترای غول آسا نمی شوند و سوراخها و شکاف های کمتری داشته و فاصله بندها در مانسترای کوچک بیشتر است. تفاوت دیگر که فقط پس از به بلوغ رسیدن هردو نوع قابل مشاهده خواهد بود این است که در نوع غول آسا، محل اتصال برگ به دمبرگ، ظاهر چین خورده ای دارد. در ایران اغلب اصطلاح برگ انجیری معمولاً به مانسترای فرم کوچک گفته شده و مانسترای غول آسا را مانسترا می خوانند. [ ۲] [ ۳]
برگ انجیری نامی اشتباه است که در ایران به مونسترا دلیسیوزا داده اند زیرا شباهتی به برگ انجیر ندارد و با Philodendron bipinnatifidum فیلودندرون برگ انجیری اشتباه گرفته شده است و کماکان صنعت گل و گیاه مونسترا دلیسیوزا را با فیلودندرون برگ انجیری به خاطر کمی شباهت یکی پنداشته است. مانسترا دلیسیوزا که به خاطر اندازه و شکل منحصر بفرد خود شناخته شده ترین برگ میان گیاهان را دارد در اروپا هم به خاطر سوراخ ها و شکاف هایش بین مردم به پنیر سوییسی Swiss cheese plant هم معروف است اما به شکل رسمی در همه جای دنیا به آن مانسترا می گویند. مانسترا به نور غیرمستقیم زیاد و خاک متخلخل و مرغوب و هوای مرطوب و فضای زیاد نیاز دارد. ایجاد تکیه گاه محکم برای این گیاه اهمیت دارد. در این گیاه با رسیدن به بلوغ، برگها از حالت ساده خارج شده و شکاف دار می شوند و با گذر زمان و کامل شدن رشد گیاه، سوراخ هایی نیز در قسمت میانی هر برگ پدید می آیند و همچنین شاهد رشد ریشه های هوایی ضخیم و قوی خواهید بود. انواع مونسترا نسبت به دیگر گیاهان مقاوم ترند اما کم آبی و کم نوری و سرما و خاک نامرغوب را تحمل نمی کند. هرچند مانسترا دوست دار رطوبت است اما خاک همیشه مرطوب و متراکم یکی از اصلی ترین عوامل پوسیدگی ریشه و مرگ این گیاه زیباست به همین جهت پرورش دهندگان حرفه ای، خاک این گیاه را با افزودن اجزای درشت تر همانند پرلیت، بارک، کوکوچیپس، لیکا و… متخلخل و دانه درشت می کنند. در این گیاه گل های سوسن مانند و میوهٔ خوردنی آن زمانی ظاهر می شود که گیاه در خزانه و شرایط مطلوب نگهداری شود. مطابق برخی مراجع، دو زیرگونه از گیاه مانسترا دلیسیوزا موجود است که یکی را مانسترای مدل کوچک ( small form ) و دیگری را مانسترای غول آسا ( giant form ) می نامند. تنها تفاوت این دو در این است که در مانسترای کوچک، برگها حتی در سن بلوغ نیز به پهنی و بزرگی مانسترای غول آسا نمی شوند و سوراخها و شکاف های کمتری داشته و فاصله بندها در مانسترای کوچک بیشتر است. تفاوت دیگر که فقط پس از به بلوغ رسیدن هردو نوع قابل مشاهده خواهد بود این است که در نوع غول آسا، محل اتصال برگ به دمبرگ، ظاهر چین خورده ای دارد. در ایران اغلب اصطلاح برگ انجیری معمولاً به مانسترای فرم کوچک گفته شده و مانسترای غول آسا را مانسترا می خوانند. [ ۲] [ ۳]
wiki: برگ انجیری
برگ انجیری (سرده). برگ انجیری یا مونسترا ( انگلیسی: Monstera ) سرده ای از گیاهان گلدار با حدود ۵۰ گونهٔ مختلف است که همگی از خانوادهٔ گل شیپوریان و بومی نواحی گرمسیر قاره آمریکا هستند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: برگ انجیری (سرده)