برونسویک

لغت نامه دهخدا

برونسویک. [ بْرون ْس ْ / ب ُ رون ْس ْ ] ( اِخ ) براونشویگ. ناحیه ای در آلمان ، که تا سال 1919 م. دوک نشین بود و بعد بصورت جمهوری جزو ساکس سفلی گردید ( بسال 1946 م. ). پایتخت قدیم براونشویگ دارای 250هزار تن سکنه بود. این شهر مرکز صنعتی ( ماشین ها، عینک سازی ،کنسروسازی و چاپخانه ها ) است. ( فرهنگ فارسی معین ).

فرهنگ فارسی

ناحیه ای در آلمان تا ۱۹۱۹ م . دوک نشین و بعد به صورت جمهوری جزو ساکس سفلی گردید ( ۱۹۴۶ ) پایتخت قدیم برانشویک دارای ۲۲۳٠٠٠ سکنه . مرکز صنعتی (ماشین ها عینک سازی کنسرو سازی و چاپخانه ها ) است .
برانشویگ ناحیه ای در آلمان که تا سال ۱۹۱۹ م . دوک نشین بود و بعد بصورت جمهوری جزو ساکس سفلی کردید .

دانشنامه آزاد فارسی

برونْسْویک (Brunswick)
(به آلمانی: براونشوایگ) شهر صنعتی در ساکس سفلا، در آلمان، در ساحل رود اوکر، به فاصلۀ ۵۶کیلومتری جنوب شرقی هانوور، با ۲۵۳,۶۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۵). صنایع آن عبارتنداز مهندسی شیمیایی، فرآوری مواد غذایی، تولید وسایط نقلیه، تجهیزات عکاسی، سازهای موسیقی، و ابزار دقیق. از شهرهای اصلی شمال آلمان در قرون وسطا و مرکز مهم دادوستد در فدراسیون تجاری اتحادیۀ هانسایی بود. از ۱۶۷۱ مرکز دوک نشین برونسویک شد. میراث غنی معماری شهر شامل یک کلیسای جامع به سبک رومانسک (۱۱۷۳ـ۱۱۹۵م) است. همچنین دارای یک دانشگاه فنی است که در ۱۷۴۵ گشایش یافت و قدیمی ترین دانشگاه در آلمان به شمار می رود. موزۀ تاریخ طبیعی نیز دارد. برونسویک در ۸۶۱م بنا شد و پایتخت قدیمی دوک های ساکس بود. در هنگام ناآرامی های ناشی از آشوب های اصلاحات مذهبی، مردم برونسویک و هانوور از اصول و عقاید مارتین لوتر حمایت کردند، امّا پادشاه هانوور در ۱۸۶۶ از سلطنت برکنار و برونسویک ضمیمۀ پروس شد. در ۱۹۱۸ انقلابیون شهر را در دست گرفتند و حکومت جمهوری در آن اعلام کردند؛ در ۱۹۱۹ بار دیگر شهر به تصرف آلمان درآمد.

پیشنهاد کاربران

بپرس