برنجک

/berenjak/

لغت نامه دهخدا

برنجک. [ ب ِ رِ ج َ ] ( اِ مصغر ) قسمی حلوا که از برنج نخست پخته و سپس سرخ کرده کنند و بر آن نرمه قند پاشند. ( یادداشت دهخدا ) :
برنجک خود و دامک سرسبک
رسیدند هر دو دل از غم تنک.
نظام قاری.
|| امروزه برنجک بر برنجی اطلاق میشود که آجیل فروشان آنرا پس از خیساندن ، لحظه ای چند در روغن نیک سرخ کرده قرار میدهنددر نتیجه برنج پف می کند و ترد میشود و گاه آنرا با نمک و گاه با خاکه قند مخلوط میکنند.

فرهنگ فارسی

قسمی حلوا که از برنج نخست پخته و سپس سرخ کرده کنند و بر آن نرمه قند پاشند یا امروزه برنجک بر برنجی اطق میشود که آجیل فروشان آنرا پس از خیساندن لحظه چند در روغن نیک سرخ کرده قرار میدهند در نتیجه برنج پف می کند و ترد میشود و گاه آنرا با نمک و گاه با خاکه قند مخلوط میکنند .

دانشنامه عمومی

برنجک نوعی خوراکی یا گونه ای از تنقلات است که از برنج و به روشی خاص تهیه می شود.
طریقه تهیه این خوراکی را اینگونه توصیف کرده اند: برای تهیه برنجک، در ابتدا برنج را در آب کافی می جوشانیم تا اینکه مغز آن پخته شود و بعد از آن برنجهای پخته شده را آبکش میکنیم و آن ها را میگذاریم تا کاملاً خشک شود. بعد از آن، آن ها را در مقداری روغن تفت می دهیم تا پف کنند و قابل خوردن شوند. مقداری از شکر را به روش بن ماری ذوب می کنیم . سپس با برنجهای پف کرده مخلوط می کنیم تا برنجها به همدیگر بچسبند سپس روی یک سطح صاف آن ها را پهن کرده و با کمک وردنه یا پشت قاشق صاف می کنیم و بعد از خنک شدن آن ها را برش می زنیم. [ ۱]
برنجک انواع مختلفی دارد که یک نوع محبوب آن در ایران بنام نان برنجک یافت میشود که محصولی تهیه شده از برنجک یا برنج پف کرده است و معمولاً بدلیل کالری کم بعنوان محصولی پرهیزی مورد استفاده قرار میگیرد.
عکس برنجکعکس برنجک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس