برنجک نوعی خوراکی یا گونه ای از
تنقلات است که از برنج و به روشی خاص تهیه می شود.
طریقه تهیه این خوراکی را اینگونه توصیف کرده اند: برای تهیه برنجک، در ابتدا برنج را در آب کافی می جوشانیم تا اینکه مغز آن پخته شود و بعد از آن برنجهای پخته شده را آبکش میکنیم و آن ها را میگذاریم تا کاملاً خشک شود. بعد از آن، آن ها را در مقداری روغن تفت می دهیم تا پف کنند و قابل خوردن شوند. مقداری از شکر را به روش بن ماری ذوب می کنیم . سپس با برنجهای پف کرده مخلوط می کنیم تا برنجها به همدیگر بچسبند سپس روی یک سطح صاف آن ها را پهن کرده و با کمک وردنه یا پشت قاشق صاف می کنیم و بعد از خنک شدن آن ها را برش می زنیم. [ ۱]
برنجک انواع مختلفی دارد که یک نوع محبوب آن در
ایران بنام نان برنجک یافت میشود که محصولی تهیه شده از برنجک یا برنج پف کرده است و معمولاً بدلیل کالری کم بعنوان محصولی پرهیزی مورد استفاده قرار میگیرد.