برده داری در ادیان

دانشنامه عمومی

برده داری یک شکل افراطی نابرابری اجتماعی است که در آن بعضی افراد، در واقع به عنوان دارایی، در تملک دیگران اند. برده داری یکی از فرماسیون های است که در جریان تکامل تاریخ، جای کمون اولیه را گرفته است. این نخستین صورت بندی کلاسیک اجتماعی - اقتصادی بر شالوده استثمار فرد از فرد است که در آن طبقات وجود دارد و به جای تساوی بین افراد، مناسبات فرماندهی و فرمانبرداری پدید می شود. برده داری، در مرحله تلاشی کمون اولیه و بر شالوده افزایش نابرابری اقتصادی که خود ثمره پیدایش مالکیت فردی بود، شکل گرفت.
در ایالات متحده آمریکا، آمریکای جنوبی، و هند غربی در قرن هجدهم و نوزدهم، برده ها تقریباً فقط به عنوان کارگران مزرعه و خدمت کاران خانگی مورد استفاده قرار می گرفتند. در آتن قدیم، بردگان ممکن بود مشاغل مختلف داشته باشند. در روم، بسیاری از بردگان باسواد بودند و به عنوان کارگزاران اداری حکومت کار می کردند؛ بسیاری در زمینه مهارت های صنعتی آموزش دیده بودند. در روم، بعضی بردگان به تجارت می پرداختند در حالی که بعضی در کشت زارها و معادن کار می کردند. در آشور، سومر، بابل و مصر، با بردگان با خشونت بسیار رفتار می شد.
تجارت برده تا قرن نوزدهم توسط کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا انجام می گرفت. در حدود یک قرن پیش در آمریکای شمالی و جنوبی به بردگان آزادی داده شد. بعضی از کشورهای اسلامی از جمله موریتانی جز کشورهایی هستند که برده داری هنوز در آنها رواج دارد. اگرچه قوانینی هم بر ضد برده داری وضع کرده باشند.
برده داری در ادیان مختلف و در سالهای گوناگون تاریخ بشر، از برخوردهای متفاوتی در بین شارعان و بنیانگزاران ادیان برخوردار بوده است. بدین روی این عمل را در ادیان مختلف مروری می کنیم:
در دین یهود برده داری جایز شمرده شده است و بردگانی که در تملک بنی اسرائیل بودند، به میراث می رسیدند. [ ۱] عبرانیان می توانستند دختر یا پسر خود را به بردگی بفروشند. [ ۲] مجازات کشتن یک برده در نزد یهود کمتر از مجازات قتل یک مردم آزاد بود. [ ۳] اگر مرد یهودی چشم بنده عبرانی اش را نابینا می کرد، یا دندان بنده اش را می شکست، می بایست او را آزاد می نمود. [ ۴] اگر گاوی بنده یا کنیزی را به شاخ می زد، سی مثقال نقره به صاحب برده داده می شد و گاو را هم سنگسار می کردند، در حالی که اگر گاو مرد یا زن آزادی را به شاخ می زد، گاو سنگسار شده و صاحب گاو نیز کشته می شد. [ ۵] نزد یهود مردی که با کنیز خویش می آمیخت، عملش زنا محسوب می شد و زن او حق داشت آن کنیز را بفروشد و از خانه خویش دور کند. در بین شخصیت های تورات؛ ابراهیم، بوعز، شائول، اسحاق، سلیمان و داوود برده داشتند.
عکس برده داری در ادیان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس