بحران بوسنی ( ۱۹۰۸ - ۱۹۰۹ ) در ۶ اکتبر ۱۹۰۸ زمانی رخ داد که اتریش - مجارستان پیوستن بوسنی را به خاک خود اعلام کرد؛ در حالی که، این منطقه رسماً جزئی از خاک امپراتوری عثمانی به حساب می آمد. این حرکت خودسرانه - که با استقلال بلغارستان از سلطه عثمانی همراه شد - منجر به اعتراضات فراوانی در سراسر اروپا علیه سیاست های توسعه طلبانهٔ اتریش - مجارستان گردید. همسایگان اتریش - مجارستان، صربستان و مونته نگرو، این عمل را شدیداً محکوم کردند. در آوریل ۱۹۰۹ مفاد پیمان برلین برای پایان دادن به این بحران و ایجاد ثبات در منطقه دچار تغییراتی اساسی گردید. بر اثر این بحران موقتاً روابط سیاسی اتریش - مجارستان از یک سو و امپراتوری روسیه و صربستان از سویی دیگر رو به سردی گرایید.
مورخ ایتالیایی، لوییجی آلبرتینی، این بحران را زمینه ساز جنگ جهانی اول می داند. اگرچه، اتریش - مجارستان پیروزی دیپلماتیک مهمی بدست آورد و بوسنی را به خاک خود افزود، امپراتوری روسیه تصمیم گرفت که دیگر در مناقشات بعدی عقب نشینی نکرده و در صورت امکان از قوای نظامی خود بهره برد. تصمیمی که باعث بروز جنگ جهانی اول شد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمورخ ایتالیایی، لوییجی آلبرتینی، این بحران را زمینه ساز جنگ جهانی اول می داند. اگرچه، اتریش - مجارستان پیروزی دیپلماتیک مهمی بدست آورد و بوسنی را به خاک خود افزود، امپراتوری روسیه تصمیم گرفت که دیگر در مناقشات بعدی عقب نشینی نکرده و در صورت امکان از قوای نظامی خود بهره برد. تصمیمی که باعث بروز جنگ جهانی اول شد.
wiki: بحران بوسنی