ببر سیبری

دانشنامه عمومی

ببر سیبری ( نام علمی: Panthera tigris altaica ) که با نام های ببر آلتایی، ببر منچوری، ببر کره ای، ببر آمور، ببر اوسوری و ببر شمال چین نیز شناخته می شود، یکی از زیرگونه های ببر است که در گذشته در بخش های وسیعی از شرق آسیا می زیست اما امروزه تنها در منطقهٔ حفاظت شده ای در شرق سیبری زندگی می کند. ببر سیبری بزرگ ترین زیرگونهٔ ببر و بزرگ ترین گربه سان زندهٔ جهان است. ببر منقرض شده مازندران، نزدیک ترین زیرگونه ببر به ببر سیبری است و مطالعات ژنتیکی جدید حکایت از آن دارد که این دو را حتی می توان یک زیرگونه به شمار آورد.
ببر سیبری در دهه ۱۹۳۰ در آستانه انقراض قرار داشت و تعداد آن ها تنها به ۲۰ تا ۳۰ ببر کاهش یافته بود. اما این جانور به طرزی باورنکردنی از انقراض قریب الوقوع رهایی جست و جمعیت آن تا سال ۲۰۱۰ به حدود ۳۶۰ ببر رسید. ببر سیبری با توجه به همین افزایش جمعیت، از سال ۲۰۱۰ از بالاترین ردهٔ حفاظتی یعنی «در بحران انقراض» خارج شده و در یک رده پایین تر یعنی «در معرض خطر» قرار گرفته است. ببرهای سیبری تنوع ژنتیکی بسیار پایینی دارند که این به دلیل کاهش شدید جمعیت این جانور در دهه ۱۹۴۰ و تعداد اندک توله ببرهایی است که به بلوغ می رسند. ضمن اینکه بیشتر از ۹۰ درصد ببرهای سیبری در منطقه کوهستانی سیخوته - آلین زندگی می کنند و تبادل ژنتیکی اندکی با گروه های کوچک تر ببر سیبری در جنوب غربی استان پریموری دارند. [ ۱]
تازه ترین مطالعات ژنتیکی بر روی میتوکندری دی ان ای به جامانده از ببرهای هیرکانی و نمونه های زنده ببر سیبری نشان داده است که نیایِ مشترک این دو نوع ببر در شرق چین می زیسته است و سپس از مسیر راه ابریشم - گانسو وارد آسیای میانه شد و سپس گروهی از آن ها به سوی شرق سیبری و اطراف رود آمور رفته و ببر سیبری امروزین را شکل داده اند.
محل سکونت ببرهای سیبری در بخش جنوبی شمال شرق روسیه در کنار رودخانه آمور و مرز روسیه با چین و کره شمالی است. تعداد کمی از ببر سیبری در چین هم سکونت دارند اما این جمعیت کوچک نمی تواند مستقل از جمعیت روسی به زندگی خود ادامه دهد؛ یعنی بقای این ببرها در چین وابسته به جابجایی ببرها در طول مرز چین و روسیه است. مشخص نیست که آیا هنوز هم این ببر در کره شمالی حضور دارد یا در آن جا کاملاً منقرض شده است.
ببرهای سیبری اندازه بزرگی دارند. تا دهه ۱۹۸۰ میلادی، ببرهای سیبری نر بین ۲۷۰ تا ۳۲۰ و ماده ها ۱۳۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم وزن دارند. طول بدن ببرهای سیبری از نوک تا نقطه اتصال دم بین ۲۰۰ تا ۲۳۰ سانتی متر می رسد. ارتفاع ببرهای سیبری تا ناحیه شانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است. دندان های نیش این جانور با بلندای ۷٫۵ سانتی متر یکی از بلندترین دندان ها در میان درندگان می باشد.
عکس ببر سیبریعکس ببر سیبریعکس ببر سیبریعکس ببر سیبری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس