بانک تهران

فرهنگ فارسی

این بانک با سرمایه ۲٠ میلیون ریال در ابتدای تاسیس در سال ۱۳۳۲ ه. ش . مشغول کار شد . در حال حاضر سرمایه بانک به یکصد و پنجاه میلیون می رسد . چند بانک معتبر و معروف خارجی با این بانک شریک شده اند ۶٠ در صد سهام ایرانی و چهل در صد آنها خارجی است .

پیشنهاد کاربران

بانک تهران یکی از بانک هایی بود که در سال ۱۳۳۲ آغاز بکار کرد و پس از انقلاب و دولتی شدن بانکها به دستور شورای انقلاب همراه با بانک هایی مانند بانک عمران، فرهنگیان، داریوش، تجارت خارجی، اعتبارات تعاونی و توزیع، بین الملل ایران، بانک ایران و عرب، بانک بیمه ایران، بانک پارس و . . در هم ادغام و بانک ملت را به وجود آورد.
...
[مشاهده متن کامل]

بانک تهران فعالیت خود در تاریخ دوم خرداد ماه ۱۳۳۲ با شماره ثبت ۳۸۶۵ و در دولت دوم محمد مصدق آغاز کرد.
سرمایه بانک برابر با سرمایه بیست هزار سهم ده هزار ریالی بود که از این میزان ده میلیون ریال آن نقداً پرداخت شده و بقیه آن تعهد پرداخت شد. اولین اعضای هیئت مدیره بانک تهران عبارت بودند از: ابوالحسن لاله، مهدی لاله و محمود طاهری که مهدی لاله به سمت مدیرعامل بانک انتخاب شد. بانک تهران نخستین بانک ایرانی بود که کارت اعتباری را در ایران صادر کرد. مدتی نیز مصطفی فاتح ریاست هیئت مدیره این بانک را بر عهده داشت و نیز محمد اسماعیل پارسا ریاست کل خزانه بانک تهران را بر عهده داشت.
در سال ۱۳۵۸ و به دستور شورای انقلاب بانک های تهران، داریوش، بین المللی ایران، عمران، بیمهٔ ایران، ایران و عرب، پارس، اعتبارات تعاونی و توزیع، تجارت خارجی و فرهنگیان در هم ادغام شده و بانک ملت را تشکیل دادند؛ که این بانک با شماره ۳۸۰۷۷ در ادارهٔ ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و فعالیت خود را آغاز کرد و یک سال بعد به عنوان یک بانک با سهامی عام اعلام گردید.
در حال حاضر تنها شعبه باقی مانده از این بانک در نزدیکی بیمارستان فارابی واقع در میدان قزوین شهر تهران به صورت مخروبه و غیرفعال باقی مانده است.

بانک تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بانک_تهران

بپرس