باند کیو ( انگلیسی: Q band ) به بازه بسامدی بخش ریزموج طیف الکترومغناطیسی گفته می شود که در کاربرد رایج، بازه ۳۳ تا ۵۰ گیگاهرتز را در بر می گیرد ولی ممکن است کاربرد این اصطلاح، بسته به منبع، متفاوت باشد. این بازه بسامد با بازه توصیه شده توسط WR22 مطابقت دارد. این بسامدها برابر با طول موج بین ۶ تا ۹٫۱ میلی متر در هوا و خلاء است. در طیف رادیویی، باند کیو در بازه بسامد بس بالا ( EHF ) جای می گیرد.
اصطلاح باند کیو در ادبیات فنی، کاربرد کاملاً دقیقی ندارد اما معمولاً به طور هم زمان زیرمجموعه باند کی ای ( ۲۶٫۵ تا ۴۰ گیگاهرتز ) که توسط مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک تعیین شده و باند وی ( ۴۰ تا ۷۵ گیگاهرتز ) شمرده می شود. هیچ یک از دو مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک ( IEEE ) و بخش ارتباط رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات ( ITU - R ) که نام گذاری باندها در طیف الکترومغناطیسی را تعریف می کنند، باند کیو را در استانداردهای خود تعریف نکرده اند. سازمان بین المللی استانداردسازی ( ISO ) باند کیو را تعریف کرده اما بازه بسامد آن را ۳۶ تا ۴۶ گیگاهرتز تعریف کرده است. دیگر باندهای بسامدی سازمان بین المللی استانداردسازی نیز دقیقاً با تعاریف همزمان مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک و بخش ارتباط رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات مطابقت ندارد.
باند کیو به طور عمده در ارتباطات ماهواره ای، ارتباطات ریزموج زمینی و مطالعات اخترشناسی رادیویی مانند تلسکوپ QUIET به کار می رود. این باند همچنین در رادار خودروها و رادارهای بررسی ویژگی های سطح زمین کاربرد دارد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاصطلاح باند کیو در ادبیات فنی، کاربرد کاملاً دقیقی ندارد اما معمولاً به طور هم زمان زیرمجموعه باند کی ای ( ۲۶٫۵ تا ۴۰ گیگاهرتز ) که توسط مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک تعیین شده و باند وی ( ۴۰ تا ۷۵ گیگاهرتز ) شمرده می شود. هیچ یک از دو مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک ( IEEE ) و بخش ارتباط رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات ( ITU - R ) که نام گذاری باندها در طیف الکترومغناطیسی را تعریف می کنند، باند کیو را در استانداردهای خود تعریف نکرده اند. سازمان بین المللی استانداردسازی ( ISO ) باند کیو را تعریف کرده اما بازه بسامد آن را ۳۶ تا ۴۶ گیگاهرتز تعریف کرده است. دیگر باندهای بسامدی سازمان بین المللی استانداردسازی نیز دقیقاً با تعاریف همزمان مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک و بخش ارتباط رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات مطابقت ندارد.
باند کیو به طور عمده در ارتباطات ماهواره ای، ارتباطات ریزموج زمینی و مطالعات اخترشناسی رادیویی مانند تلسکوپ QUIET به کار می رود. این باند همچنین در رادار خودروها و رادارهای بررسی ویژگی های سطح زمین کاربرد دارد.
wiki: باند کیو