باقلا قاتوق از جمله غذاهای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان در پخت آن تبحر دارند. یک خورش خوشمزه و مقوی که با کمترین و ساده ترین مواد پخته می شود و بسیار مقوی و سیر کننده است. به نظر می رسد میل کردن غذاهایی مثل باقلا قاتق برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد.
... [مشاهده متن کامل]
باقلاقاتق، باقلا خورش نوعی خورش از قدیمی ترین غذاهای محلی آشپزی گیلان است که در کلیه مناطق کشور ایران نیز به ویژه در مناطق شمالی کشور به ویژه استان گیلان طبخ می شود. مواد اصلی این غذا از باقلا رشتی و به زبان گیلکی ( پاچ باقلا، کلمه پاچ در گیلان به معنیِ کوتاه یا کوچک است ) ، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً با برنج که به صورت کته تهیه شده ( برنج بیجارکله ) ، سیر تازه کل باقالا، ماهی و اشپل ماهی خورده می شود.
برای تهیه این خورش ابتدا سیر رنده شده همراه با شوید خرد شده تفت داده می شود. سپس باقلای پوست کنده را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم و به آن نمک، زردچوبه و آب جوش اضافه می کنیم و شعله را کم کرده تا جا بی افتد. پس از آن که باقلا کاملاً پخته و نرم شد، تخم مرغ ( ها ) را داخل آن شکسته و بلافاصله در ظرف را می گذارند تا تخم مرغ اصطلاحاً ببندد. سپس آن را همراه با برنج کته مصرف می کنند. غالباً همراه با برنج کته، سیرتازه، ماهی ویا اشپل ماهی صرف می گردد.
در برخی نقاط شرقی گیلان در این خورش مرغ هم اضافه می کنند، برای اینکار فیله سینه مرع تکه تکه شده را تفت داده و می پزیم و در انتها به خورش اضافه می کنیم اما معمولاً به جای اینکار از تخم مرغ استفاده می شود که طعم بهتری را ایجاد می کند و مرغ استفاده نمی شود.
... [مشاهده متن کامل]
باقلاقاتق، باقلا خورش نوعی خورش از قدیمی ترین غذاهای محلی آشپزی گیلان است که در کلیه مناطق کشور ایران نیز به ویژه در مناطق شمالی کشور به ویژه استان گیلان طبخ می شود. مواد اصلی این غذا از باقلا رشتی و به زبان گیلکی ( پاچ باقلا، کلمه پاچ در گیلان به معنیِ کوتاه یا کوچک است ) ، شوید و تخم مرغ تهیه گردیده و معمولاً با برنج که به صورت کته تهیه شده ( برنج بیجارکله ) ، سیر تازه کل باقالا، ماهی و اشپل ماهی خورده می شود.
برای تهیه این خورش ابتدا سیر رنده شده همراه با شوید خرد شده تفت داده می شود. سپس باقلای پوست کنده را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم و به آن نمک، زردچوبه و آب جوش اضافه می کنیم و شعله را کم کرده تا جا بی افتد. پس از آن که باقلا کاملاً پخته و نرم شد، تخم مرغ ( ها ) را داخل آن شکسته و بلافاصله در ظرف را می گذارند تا تخم مرغ اصطلاحاً ببندد. سپس آن را همراه با برنج کته مصرف می کنند. غالباً همراه با برنج کته، سیرتازه، ماهی ویا اشپل ماهی صرف می گردد.
در برخی نقاط شرقی گیلان در این خورش مرغ هم اضافه می کنند، برای اینکار فیله سینه مرع تکه تکه شده را تفت داده و می پزیم و در انتها به خورش اضافه می کنیم اما معمولاً به جای اینکار از تخم مرغ استفاده می شود که طعم بهتری را ایجاد می کند و مرغ استفاده نمی شود.
باقلا قاتوق ترکی هست من خودم آستارا هستم گیللن چون بیشتر تورکا هستند رو زبان گیلکا هم تاثیر زیادی داشتیم
گیلکا میگن پاچ باقلا
ما میگیم قاتوق
گیلکا میگن پاچ باقلا
ما میگیم قاتوق
قاتق از قاتمق ترکی هست
ما ترکا میگیم قاوتق یعنی مخلوط و میکس
به ماستم میگیم قاتوق و یوگورت
باغلا که خودشم ترکیه
ما ترکا میگیم قاوتق یعنی مخلوط و میکس
به ماستم میگیم قاتوق و یوگورت
باغلا که خودشم ترکیه