باقِلاقاتُق
(یا: خورش باقلا) در آشپزی ایرانی، از مشهورترین خورش های گیلانی، فراهم آمده از پاچ باقلای پوست گرفته، سیر، شوید، تخم مرغ، زردچوبه، نمک، و روغن. پاچ باقلا، که در بیرون از گیلان کمتر عمل می آید، بر دو نوع است: «پاچ باقلای بومی» که پس از پختن هم چنان شکل خود را حفظ می کند و «پاچ باقلای کشاورزی» که اگر زمانی بیشتر از اولی بر آتش بماند، از هم وا می رود. پاچ باقلای چرخانده در مخلوطِ تفت دادۀ سیر و شوید و زردچوبه را از بیست تا ۲۵ دقیقه در آبی که همراه با نمک جوش آمده، روی آتش می گذارند و چهارگوشۀ سطح خورش را، که آب آن کشیده شده است، با قاشق چال می اندازند و تخم مرغ را در چال ها می شکنند و آتش را ملایم می کنند تا تخم مرغ ببندد.
(یا: خورش باقلا) در آشپزی ایرانی، از مشهورترین خورش های گیلانی، فراهم آمده از پاچ باقلای پوست گرفته، سیر، شوید، تخم مرغ، زردچوبه، نمک، و روغن. پاچ باقلا، که در بیرون از گیلان کمتر عمل می آید، بر دو نوع است: «پاچ باقلای بومی» که پس از پختن هم چنان شکل خود را حفظ می کند و «پاچ باقلای کشاورزی» که اگر زمانی بیشتر از اولی بر آتش بماند، از هم وا می رود. پاچ باقلای چرخانده در مخلوطِ تفت دادۀ سیر و شوید و زردچوبه را از بیست تا ۲۵ دقیقه در آبی که همراه با نمک جوش آمده، روی آتش می گذارند و چهارگوشۀ سطح خورش را، که آب آن کشیده شده است، با قاشق چال می اندازند و تخم مرغ را در چال ها می شکنند و آتش را ملایم می کنند تا تخم مرغ ببندد.
wikijoo: باقلاقاتق