باسورث کلیفورد ادموند

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «کلیفورد ادموند باسورث» در سال 1928م در شیفیلد انگلستان متولد شد. او در سال 1952م لیسانس خود را از کالج سنتجان آکسفورد اخذ نمود. سال های 65-1956م به تدریس عربی در دانشگاه سنت آندروز اشتغال داشت. در سال 1957م از همان دانشگاه موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس گردید. او با پشتکار فراوان توانست در 1961م از دانشگاه ادینبورگ از پایان نامه دکترایش دفاع کند. او از سال 6-1965م به عنوان استاد مدعو در دانشگاه های تورنتو و در سال های بعد در دانشگاه های منچستر، کالیفرنیا و کویت به تدریس مشغول بود. او همچنین به عنوان محقق مدعو در دانشگاه های پرینستون و منچستر تحقیقات ارزشمندی را به انجام رساند. او دارای تألیفات عالمانه متعددی است که تعدادی از آن ها مستقیماً به تاریخ ایران مربوط است و شش جلد از آن ها در ایران و دو جلد در افغانستان به فارسی ترجمه شده است. نوشته های وی در زمینه تاریخ ایران به ویژه از آغاز دوران اسلامی تا هجوم مغول که در چند کتاب و چندین مقاله منتشر شده است، مورد استناد و ارجاع در تحقیقات جدید قرار گرفته است. از خدمات برجسته دیگر این مورخ بزرگ، ترجمه انگلیسی چهار جلد از دوره تاریخ طبری است که با تعلیقات مفید منتشر شده است.
او در سال 1998م جایزه ابن سینای یونسکو را دریافت کرد. ریاست شورای انجمن بریتانیایی مطالعات خاورمیانه، عضویت در شورای شرقی آکادمی بریتانیا و مشارکت در طرح ترجمه تاریخ طبری توسط شعبه ایران شناسی دانشگاه کلمبیا از جمله فعالیت های علمی اوست.
2- تاریخ سیستان، از آمدن تازیان تا برآمدن صفاریان.
4- تاریخ ایران کمبریج (بخش سلجوقیان).
6- جغرافیای تاریخی ایران.
7- تشکیلات نظامی غزنویان.

دانشنامه آزاد فارسی

باسْوِرْث، کلیفورد اِدموند (۱۹۲۸- ۲۰۱۵م)(Basworth, Clifford Edmund)
(یا: بازورت) خاورشناس انگلیسی. پس از دریافت دانشنامۀ دکتری از دانشگاه ادینبورگ (۱۹۶۱)، استاد تاریخ و ادبیات اسلامی در دانشگاه منچستر (از ۱۹۶۷) و استاد مهمان دردانشگاه های تورنتو (۱۹۶۵ـ۱۹۶۶)، کالیفرنیا (۱۹۶۹) و کویت (۱۹۷۵) بوده است. همچنین عضو هیئت علمی و تحریریۀ دایرة المعارف اسلام و دایرة المعارف بریتانیکا، عضو هیئت تحریریۀ مجلّۀ ایران (وابسته به آکادمی بریتانیا)، عضو طرح ترجمۀ تاریخ طبری؛ عضو شورا و هیئت اجرایی مؤسسۀ ایران شناسی بریتانیا و عضو شورای انجمن پادشاهی آسیایی انگلستان بوده است. از آثارش: سلسله های اسلامی که به فارسی نیز ترجمه شده است (تهران، ۱۳۴۹ش)؛ تاریخ سیستان، از آمدن تازیان تا برآمدن صفّاریان که به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۷۰ش)؛ تاریخ غزنویان در ۲ جلد که به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۷۲ش)؛ مقدمه و ویراستاری جغرافیای تاریخی ایران بارتولد که به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۷۷ش)؛ مشارکت در تألیف جلد چهار و جلد پنج (بخش سلجوقیان) تاریخ ایران کیمبریج که به فارسی ترجمه شده است (تهران، ۱۳۶۳ و ۱۳۶۶ش)؛ ترجمۀ تاریخ بیهقی به انگلیسی؛ ترجمۀ ۴ جلد از دورۀ تاریخ طبری به انگلیسی.

پیشنهاد کاربران

بپرس