باسلق
/bAsloq/
لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی
( اسم ) قسمی شیرینی که با جوشاندن آرد گندم یا نشاسته در آب انگور تهیه میکنند و بجای آب انگور ممکنست نشاسته یا آرد گندم را در شربت قند یا شکر بجوشانند . در آن مغز بادام یا مغز گردو میریزند و آنرا به نخ میکشند باسدق بارسق فراته.
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
پیشنهاد کاربران
درخور نگرش همگی، حلوا ( شیرینی نرم ) خوراک بومی ایران هست و در هیچ کشور دیگر فرهنگ گسترده ای مانند ایران ندارد. دیرین شناسان هم ریشه این خوراک را در ایران باستان پیدا کرده اند.
باسلق هم گونه ای حلوا است که عثمانی ها از حلوای ایرانی ساختن.
باسلق هم گونه ای حلوا است که عثمانی ها از حلوای ایرانی ساختن.
باسلق. [ ل ِ / ل ُ ] ( ترکی ، اِ ) یا باسدق. حلوایی که از نشاسته و شکر یا نشاسته و شیره انگور کنند و در میانش جوز ویا بادام نهند و برشته کشند. ( یادداشت مؤلف ) . و رجوع به باسدق شود.
بیگانه تو و اجدادت هستی
این شیرینی ایرانی هست به نام های اصلی خود یعنی فُراته یا در گویش شیرازی آن مَیده! از واژگان بیگانه برای غذاهای ایرانی اسفایده نکنیم!