بازی های گرسنگی

دانشنامه عمومی

بازی های گرسنگی (رمان). بازی های گرسنگی[ ۲] یا عطش مبارزه[ ۳] ( به انگلیسی: The Hunger Games ) رمانی در یک پادآرمان شهر است که توسط نویسنده آمریکایی، سوزان کالینز، در سال ۲۰۰۸ نوشته شد. این کتاب به صورت روایتی اول شخص از دختر ۱۶ ساله ای به نام کتنیس اوردین در آینده ای پسارستاخیزی است که در کشور پانم[ الف] در آمریکای شمالی زندگی می کند. کاپیتول[ ب] کلانشهری بسیار پیشرفته است که کنترل سیاسی دیگر مناطق این کشور را به دست دارد. بازی های گرسنگی یک رویداد سالانه است که در آن یک پسر و یک دختر با سن ۱۲ الی ۱۸ سال، از هر یک از مناطق[ پ] دوازده گانه اطراف کاپیتول توسط قرعه کشی انتخاب می شوند و در یک نبرد تلویزیونی می جنگند و تا سرحد مرگ رقابت می کنند.
این کتاب توسط اکثر منتقدان و نویسندگان مورد تحسین واقع شد. منتقدان آن را برای داستان و شخصیت پردازی مناسبش ستوده اند. کالینز در نوشتن بازی های گرسنگی بر اساطیر یونانی، مسابقات گلادیاتورها در روم و تلویزیون واقع نمای معاصر به عنوان مضامین موضوعی تمرکز کرده است. رمان برنده جوایز بسیاری شد از جمله مدال خوانندگان جوان کالیفرنیا [ ت] و عنوان «بهترین کتاب سال» پابلیشرز ویکلی در سال ۲۰۰۸.
بازی های گرسنگی اولین بار به شکل گالینگور در ۱۴ سپتامبر ۲۰۰۸ توسط اسکلاستیک[ ث] منتشر شد و جلد آن را تیم اوبراین طراحی کرده بود. پس از آن به صورت کتاب جلد کاغذی و همچنین به صورت کتاب صوتی و کتاب الکترونیکی نیز منتشر شده است. در چاپ نخست ۲۰۰٬۰۰۰ جلد از این کتاب بفروش رفت و تا فوریه ۲۰۱۰ این تعداد به ۸۰۰٬۰۰۰ نسخه رسید. پس از انتشار بازی های گرسنگی این کتاب به ۲۶ زبان ترجمه شد و حق انتشار آن در ۳۸ کشور فروخته شد. این رمان قسمت نخست از سه گانه بازی های گرسنگی است و به دنبال آن اشتعال ( ۲۰۰۹ ) و زاغ مقلد ( ۲۰۱۰ ) نیز منتشر شدند. یک فیلم اقتباسی به کارگردانی گری راس در سال ۲۰۱۲ ساخته شد که نویسندگی و تولید مشترک آن را کالینز به عهده داشت.
کالینز گفته است که برای بازی های گرسنگی از گشتن کانال ها در تلویزیون الهام گرفته. در یکی از کانال ها او افرادی را دید که سرگرم رقابت در تلویزیون واقع نما بودند و در کانال دیگر او صحنه هایی از حمله به عراق را مشاهده کرد. این توالی فکرش را مغشوش کرد و ایده ای برای خلق کتاب شد. [ ۴] داستان یونانی تسئوس نیز از ستون های اصلی داستان کالینز برای خلق شخصیت کتنیس شد که به عنوان یک تسئوس پیشرو است. همچنین نبرد گلادیاتورها در روم باستان از چارچوب هایی است که نویسنده از آن ها الهام گرفته. کالینز پدرش را در جنگ ویتنام از دست داده بود و این احساس در داستان نفوذ کرده و شخصیت کتنیس هم در سن ۱۱ سالگی، پنج سال قبل از این که داستان آغاز شود، پدرش را از دست داده است. [ ۵] کالینز گفته که مرگ و میر شخصیت های جوان و دیگر «گذرگاه های تاریک» داستان سخت ترین بخش ها در هنگام نوشتن کتاب بودند ولی او پذیرفته که اینچنین گذرگاه هایی برای داستان ضروری هستند. [ ۶] او همچنین گفته از لحظاتی که کتنیس به یاد خاطرات شادتر خود در گذشته می افتاده، لذت بیشتری برده است. [ ۶]
عکس بازی های گرسنگی (رمان)عکس بازی های گرسنگی (رمان)

بازی های گرسنگی (مجموعه فیلم). بازی های گرسنگی نام یک مجموعه فیلم چهارتایی بود که بر پایهٔ سه گانه بازی های گرسنگی اثر سوزان کالینز ساخته شد. این فیلم ها در قالب ژانرهای علمی–تخیلی ویران شهر و اکشن بودند. از بازیگران اصلی این سری فیلم جنیفر لارنس در نقش کتنیس اوردین، جاش هاچرسون در نقش پیتا ملارک، لیام همسورث در نقش گیل، وودی هارلسون در نقش هیمیچ، الیزابت بنکس در نقش اِفی، استنلی توچی در نقش سزار فیلکرمن، و دونالد ساترلند در نقش رئیس جمهور اسنو بودند. گری راس تنها اولین فیلم مجموعه را کارگردانی کرد و سه اثر بعدی توسط فرانسیس لارنس ساخته شدند.
سه فیلم نخست در باکس آفیس رکورد شکستند. بازی های گرسنگی ( ۲۰۱۲ ) رکورد روز افتتاحیه و بزرگترین افتتاحیه فیلم بدون دنباله در آخر هفته را شکاند. بازی های گرسنگی: اشتعال ( ۲۰۱۳ ) هم رکورد بزرگترین آخر هفته افتتاحیه را در ماه نوامبر شکست. بازی های گرسنگی: زاغ مقلد - بخش ۱ ( ۲۰۱۴ ) بزرگترین افتتاحیه روز و هفته را در سال ۲۰۱۴ داشت. این مجموعه فیلم، شامل بازی های گرسنگی: زاغ مقلد - بخش ۲ ( ۲۰۱۵ ) , نظرات و نقدهای مثبتی از سوی منتقدین دریافت کردند و بازی جنیفر لارنس به عنوان نقش اصلی مورد تحسین واقع شد.
بازی های گرسنگی بیست و یکمین مجموعۀ سینمایی پرفروش در تمام اعصار است و در مجموع بیش از ۳ میلیارد دلار در سراسر جهان فروش داشته است.
• This table only includes characters which have appeared in more than one film in the series.
• A dark grey cell indicates the character was not in the film.
عکس بازی های گرسنگی (مجموعه فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس