بازبهادر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بازبهادر، آخرین فرمانروای حکومت مستقل مالْوه، پیش از فتح آن ناحیه به دست مغولان ِ (بابریان) هند در زمان اکبر می باشد.
بازبهادر فرزند شجاع خان از منسوبان شیرشاه سور بود. شیرشاه پس از آن که لشکریانش در ۹۴۹ مالوه را فتح کردند شجاع خان را به حکومت آن جا منصوب کرد.
کشمکش بازبهادر با برادران بر سر سلطنت
پس از درگذشت شجاع خان در ۹۶۲، بازبهادر برادر خود، دوست خان حاکم اُجَّیْن، را به قتل رساند و در ۹۶۴ خود را سلطان خواند. آنگاه کوچکترین برادر خود مصطفی خان را نیز وادار کرد که نواحی رای سین و بهیلسا را به او واگذار کند و بدین سان مالوه را بیش تر به فرمان خود درآورد.
فرار بازبهادر
در ۹۶۸، گروهی از سپاهیان بابری به فرماندهی اَدْهَم خان برای فتح مالوه بدان صوب حرکت کردند و بازبهادر مجبور شد که ماندو، پایتخت خود، را ترک کند. سال بعد توانست که پیرمحمد جانشینِ ادهم خان را شکست دهد، اما در اواخر ۹۶۹، با افزوده شدن نیروهای بابری، ناگزیر شد که به ارتفاعات گونْدْوانه فرار کند.
عاقبت بازبهادر
...

پیشنهاد کاربران

باز بهادر ( به اردو: باز بہادر ) آخرین فرمانروای حکومت مستقل منطقهٔ مالْوه، پیش از فتح آن ناحیه به دست گورکانیان در زمان اکبر کبیر، بود.
پدر بازبهادر «شجاع خان» از منسوبان شیرشاه سوری بود که از ۹۴۹ در شمال مالوه حکومت داشت. بازبهادر پس از مرگ پدر، برادرش را به قتل رساند تا خود در ۹۶۴ «سلطان» لقب گیرد. او ابتدا در پی حملات اکبر کبیر و سپاهیانش عقب نشینی کرد و گرچه پایتخت خود را ترک کرده بود، در کوه های اطراف مالوه مقاومت می کرد. لیکن از این وضع خسته شده و منصب «دو هزاری» را از سوی گورکانیان پذیرفت و از ۹۷۸ تا آخر عمر مطیع گورکانان بود.
...
[مشاهده متن کامل]

بازبهادربازبهادر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/بازبهادر

بپرس