بازار شام

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] بازار شام یا بازار حمیدیه، بازاری تاریخی در شهر دمشق است که به دستور یزید بن معاویه، اسیران کربلا را در آن گرداندند. در مجالس عزاداری محرم از آن بسیار یاد می شود. بازار شام مهم ترین بازار دمشق است و در بخش قدیمی شهر، نزدیک به مسجد جامع اموی قرار دارد.
بازار شام مهم ترین بازار دمشق است که در بخش قدیمی شهر واقع شده است. این بازار، حدود ۶۰۰ متر طول و ۱۵ متر عرض و ۸ متر ارتفاع دارد و در انتهای بازار، مسجد جامع اموی قرار دارد.
بنای فعلی آن به دوره عثمانی برمی گردد؛ سلطان عبدالحمید عثمانی در سال ۱۷۸۰م، آن را در دو طبقه ایجاد کرده و پس از آن زمان، به بازار حمیدیه معروف شده است. البته در برخی از کتاب های فارسی، دلیل نامگذاری آن به حمیدیه وجود خانقاه یا مدرسه احمدیه و همچنین مسجد حمیدیه در آن دانسته شده است. گفته می شود که هنوز بقایایی از ستون های معبد ژوپیتر مربوط به دوران امپراتوری روم در انتهای آن موجود است. بازار شام از مکان های مورد توجه زائران و گردشگران خارجی است و معمولا از آن بازدید می کنند.

اصطلاحات و ضرب المثل ها

معنی ضرب المثل -> بازار شام
کنایه از جای بسیار شلوغ و آشفته.

پیشنهاد کاربران

- بازار شام ؛ اشاره به ورود اهل بیت امام حسین ( ع ) پس از واقعه کربلا بشام باشد: تعزیه بازار شام. و در فارسی کنایه از بازار پر جمعیت و پر از ازدحام باشد: بازار شام است.
بازار شام:کنایه از جای پر ازدحام و مغشوش و درهم و برهم.

بپرس