بازار سیاه (فیلم ۱۹۶۰). بازار سیاه ( به هندی: Kala Bazar ) و ( به انگلیسی: Black Market ) فیلمی هندی محصول سال ۱۹۶۰ و به کارگردانی ویجی آناند است. در این فیلم بازیگرانی همچون دو آناند، وحیده رحمان، ناندا، چتان آناند، رشید خان، لیلا چیتنیس و هلن ایفای نقش کرده اند.
بازار سیاه (فیلم ۱۹۸۹). بازار سیاه ( به هندی: Kala Bazaar ) فیلمی محصول سال ۱۹۸۹ و به کارگردانی راکیش روشن است. در این فیلم بازیگرانی همچون آنیل کاپور، جکی شروف، فرح، کیمی کاتکار، قادرخان، راضا مراد، کیران کومار، جانی لور، آنجانا ممتاز ایفای نقش کرده اند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف
دانشنامه آزاد فارسی
بازار سیاه (black market) دادوستد غیرقانونی کالایی که سهمیه بندی شده یا به علل دیگری کمیاب است؛ مانند مواد غذایی، نفت و پوشاک، در روزگار جنگ و سال های نخست پس از آن، یا سال ها و روزگاری که مردم گرفتار مشکلاتی از قبیل قحطی، سیل و زلزله و جز آن ها شده باشند.
بازار سیاه یا اقتصاد زیرزمینی ( به انگلیسی: Black Market یا Underground economy ) یک بازار کالا و خدمات است که بیرون از گسترهٔ پشتیبانی شدهٔ رسمی و قانونی کار می کند. چنین فعالیت هایی بیشتر در جایگاه یک مکمل برای اقتصاد رسمی شناسانده می شوند. برای نمونه می توان از بازار سیاه گوشت بوش یا بازار سیاه صلاحیت در دولت چین یاد کرد. این بازار از بازار خاکستری en:Grey market و بازار سفید en:White market جدا است. بازار خاکستری ( Grey market ) : در بازار خاکستری کالاها از راه کانال هایی پخش می شوند که غیرقانونی، غیررسمی و بی پروانه اند یا ناخواسته به دست تولیدکنندگان ساخته شده اند. ... [مشاهده متن کامل]
بازار سفید ( white market ) : یک بازار قانونی برای کالا و خدمات است؛ بر خلاف بازار سیاه، در بازار سفید همهٔ کالاها دردسترس و موجود با قیمت واقعی می باشند. مانند بازار سفید خدمات و مصالح ساختمانی رسانه ها از به کار بردن واژه ی جا افتاده ی «بازار سیاه» خودداری می کنند و به جای آن از لقب هایی بهره می جویند مانند: بازارِ: زیر زمینی - مخفی - خاکستری - سایه ای - غیررسمی و غیرقانونی - پنهان - مریض - غیرقابل مشاهده - ثبت نشده - ثانویه - موازی و سیاه این فراوانی لقب ها و برچسب های گُنگ نشان می دهد که ادبیات برای یافتن این منطقهٔ ناشناخته از فعالیت های اقتصادی دچار سردرگمی شده است. تنها یک گونه بازار سیاه نیست بلکه چندین گونه بازار سیاه وجود دارد و این بازارها در همه جا هستند و می توانند فعالیت کنند چه در کشور های رو به رشد و چه در کشورهای رشد یافته. افراد در فعالیت های زیر زمینی کارشان را با فریب پیش برده و از قوانین، حقوق و مقررات و اجرای کیفر از سوی دست اندرکاران دولتی می گریزند. گونه های گوناگونی از فعالیت های زیر زمینی بر اساس قوانین ویژهٔ سازمانی وجود دارد و آن ها را در چهار اقتصاد زیر زمینی می توان شناسایی کرد: • اقتصاد غیرقانونی • اقتصاد گزارش نشده • اقتصاد ثبت نشده • اقتصاد غیررسمی اقتصاد غیرقانونی بر اساس درآمد به دست آمده از فعالیت هایی است که با نادیده گرفتن قوانین بازرگانی کار می کنند کنشگران زمینهٔ اقتصاد غیرقانونی در تولید، توزیع کالا ها و خدمات ممنوع مانند قاچاق مواد مخدر، قاچاق جنگ افزار و فحشا کار می کنند. اقتصاد گزارش نشده در برگیرندهٔ آن دسته از فعالیت هایی است که در آن ها از قوانین اقتصادی مالیاتی سرپیچی می شود. به شیوهٔ خلاصه می توان گفت که اقتصاد گزارش نشده درآمد به دست آمده از دارایی های گزارش نشده برای مالیات است همچنین اقتصاد گزارش نشده از شکاف مالیاتی میان مالیات قانونی و مالیات گرد آمده به دست می آید در ایالات متحده حقوق گزارش نشده نزدیک به دو بیلیون دلار برآمده از شکاف مالیاتی ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد می شود.
بازار سیاه : [عامیانه، اصطلاح] جایی که در آن اجناس غیر قانونی و گران می فروشند.