بازار تبادل ارزهای خارجی

دانشنامه عمومی

بازار تبادل ارز خارجی یا فارکس، ( به انگلیسی: Foreign exchange market ) ( اختصاری  FOREX ) یک بازار نامتمرکز دو طرفه، برای تبادل و معامله گری ارز است. این بازار نرخ تبدیل ارز را برای همه ارزها تعیین می کند.
اکنون فارکس از لحاظ حجم معاملات بزرگ ترین بازار مالی در جهان است. [ ۱] بازار تبادلات ارزی با مفهوم امروز آن از سال ۱۹۷۱ ایجاد گردید. در آن زمان معاملات از طریق تلفن یا دورنگار به صورت محدود انجام می گرفت و تنها در اختیار بانک های بزرگ و افراد بسیار ثروتمند بود. اما با پیشرفت وسایل ارتباطی حدوداً از سال ۱۹۹۸ امکان معامله از طریق شبکه اینترنت نیز فراهم گردیده است.
فارکس بازاری است که ارز ملی کشورهای مختلف در آن معامله می شود. بازار فارکس بزرگترین بازار در سراسر جهان با بیشترین میزان نقد شوندگی است که تریلیونها دلار هر روز در آن جابجا می شود. این بازار محل مشخصی ندارد و شبکه ای الکترونیکی از بانکها، کارگزاران، مؤسسات و معامله گران ( غالبا از طریق کارگزاران یا بانکها معامله می کنند ) است.
ساده ترین تعریف برای «دادوستد»، «تبدیل یک ارز به ارز دیگر است» که حجمی از این تبادل ها به منظور خرید و فروش کالا یا خدمات شرکت ها یا دولت ها، هزینه های سفر و خرید جهانگردان یا سرمایه گذاری اشخاص یا بنگاه ها در کشور مورد استفادهٔ ارز می باشد. البته بیشترین حجم تبادل های ارزی با هدف کسب سود از تفاضل قیمت خرید و فروش انجام می گیرد. چیزی که تفاوت دو مقدار Bid و Ask در معاملات محسوب می شود.
در بازار تبادل ارز جهان تمامی بانک ها ( اعم از تجاری و مرکزی و سرمایه گذاری ) ، مؤسسات مالی بزرگ، شرکت های چند ملیتی، تاجران، شرکت های بیمه، شرکت های صادرات و واردات، صندوق های بازنشستگی، سفته بازها و اشخاص حقیقی در آن ارزهای مختلفی همچون دلار آمریکا، یورو، پوند، ین و دیگر پول های کشورها را داد و ستد می کنند. [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] [ ۶]
پیش از پیدایش پول، عمل مبادله به صورت مبادله مستقیم کالا با کالا و خدمات صورت می گرفت. در ایران غلات، در تبت بسته چای، در ویرجینیا بسته تنباکو، در حبشه بسته فلفل و نمک، در روسیه پوست سمور و در حوالی مدیترانه گوسفند به عنوان معیارهای سنجش و واحدهای ارزش به حساب می آمدند. اما به دلیل مشکلاتی نظیر پرحجم بودن یا فاسد شدن به تدریج سکه های فلزی به عنوان معیار ارزش مورد استفاده قرار گرفت. کم کم نقل و انتقال سکه های فلزی نیز مشکل بنظر می رسید و زمینه برای ایجاد پول کاغذی یا اسکناس فراهم گردید. اولین بانک مدرنی که به طور رسمی به انتشار و رواج اسکناس اقدام نمود بانک انگلستان بود.
عکس بازار تبادل ارزهای خارجی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس