باراندوزچای

لغت نامه دهخدا

باراندوزچای. [ اَ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای شش گانه بخش حومه ارومیه است که در جنوب خاوری ارومیه واقع است. موقعیت آن در قسمت خاوری و کنار دریاچه جلگه ای و مابقی کوهستانی میباشد. حدود آن از شمال محدود است بدهستان برگشلو از جنوب دهستان دول ، از خاور بدریاچه ارومیه ، از باختربدشت و مرگور. هوایش معتدل ولی کنار دریاچه نسبت بقسمتهای کوهستانی گرمسیر است. آبش بوسیله رودخانه باراندوز و برگشلو و بعضی قراء آن از آب برف و باران تأمین میگردد. از 102 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل میشود و نفوس آن در حدود 16830 تن میباشد، زبان آنها کردی و کلدانی است. محصولات عمده آن غلات ، حبوبات ، توتون ، چغندر، کشمش ، برنج است و چون بیشتر قراء این دهستان دارای باغات انگور میباشد بیشتر مالکین در 15 مردادماه بباغات عزیمت و در 15 مهرماه پس از برداشت محصول مراجعت مینمایند. قراء عمده آن عبارتند از بالانج ،اردشاد، قره آغاج ، بابارود، باراندوز، توماتر، دیزج تکه. شوسه ارومیه و مهاباد از این دهستان میگذرد ولی اکثر راههای این منطقه ارابه رو است و در فصل تابستان میتوان اتومبیل برد. شغل بعضی از ساکنین کنار دریاچه استخراج نمک از آب دریاچه میباشد و نام این دهستان بواسطه وجود رودخانه باراندوز معروف بدهستان باراندوزچای میباشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ).

باراندوزچای. [ اَ ] ( اِخ ) نام رودی به آذربایجان غربی. خره های مرگور و باراندوز را آب میدهد و فاضل آن بدریا میریزد.

دانشنامه آزاد فارسی

بارْاَندوزچای
رودخانه ای در استان آذربایجان غربی، شهرستان ارومیه، با درازای ۵۵ کیلومتر. از تلاقی رودهای سرشو و دیزج در ۲۵کیلومتری جنوب غربی ارومیه پدید می آید و به سوی شمال شرقی روان می شود و در پنج کیلومتری شمال شرقی روستای جاریحان به دریاچۀ ارومیه می ریزد. میانگین آب دهی سالانۀ این رودخانه ۳۰۰میلیون متر مکعب است.

پیشنهاد کاربران

سلام پیشنهاد میشود در قسمت معرفی زبان و گویش در منطقه باراندوز اصلاح شود غالب گویش آن منطقه تورکی آذربایجانی است در جایی دیگر نوشته شده کردی و کلدانی همان آشوری است که غلط است، آشوری ریشه و ادبیات و حروف جداگانه ای دارد لطفا تصحیح بفرمایید

بپرس