باراجین

لغت نامه دهخدا

باراجین. ( اِخ ) باراچین. دهی است جزو دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان قزوین. در 9هزارگزی شمال قزوین در کوهستان واقع است و دارای 48تن سکنه میباشد. هوایش سرد و آبش از چشمه و محصولش غلات و شغل مردمش زراعت و راهش مالرو، و تا بند سپهدار ماشین میتوان برد. امام زاده ای بنام امام زاده باراجین دارد که گویند پسر امام جعفر صادق ( ع ) است. راهش نیمه شوسه میباشد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

دانشنامه عمومی

باراجین نام منطقه ای در شمال شهر قزوین است که در شمال شرقی شهر قزوین واقع شده است. این منطقه جزو مناطق نمونه گردشگری شهر قزوین و انتهای منطقهٔ باراجین به راهی ختم می شود که استان قزوین را به استان گیلان از مسیر الموت غربی پیوند می دهد. پارک ۱۴۰۰ هکتاری باراجین در دهستان اقبال غربی از بخش مرکزی شهرستان قزوین واقع شده است. سایت جنگلی باراجین از شمال غرب به ارتفاعات پس گوش و میل دار، از شرق به روستای شفیع آباد، از غرب به روستای اسماعیل آباد و از جنوب به شهر قزوین و در ارتفاع ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریای آزاد واقع شده است. منطقه نمونه گردشگری باراجین با توجه به فیزیولوژیک و توپوگرافی منطقه و در نظر گرفتن آب های سطحی و جوانب محیطی در یک پهنه مسطح پیشنهاد گردیده است. محدوده مورد نظر دارای ۱٫۵۰۰٫۰۰۰ مترمربع مساحت است. [ ۱] همچنین کانون هایی جمعیتی مانند روستاهای باراجین، شفیع آباد، نجف آباد، وثوق آباد، حسن آباد، عبدل آباد، زرشک و میزوج در پیرامون این منطقه واقع شده اند.
از جمله جاذبه های طبیعی این منطقه رودخانه ارنزک، پارک جنگلی باراجین به مساحت ۱۴۰۰ هکتار و قله مردمی است.
در روستای باراجین در شمال بوستان در محلی مشرف به رودخانه بنای نوساز و نسبتاً بزرگی واقع شده است؛ که مقبره امامزاده مدفون از فرزندان امام جعفر صادق می باشد. متولیان این امامزاده بنای قدیمی آن را ویران نمودند و جای آن تالار بزرگی برای امامزاده و تعداد زیادی اتاق برای اقامت زائران احداث نمودند. این امامزاده یکی از کانون های جذب جمعیت در سطح ناحیه می باشد به طوری که از قزوین و شهرهای اطراف بازدیدکنندگان زیادی داشته است. در مقابل در ورودی امامزاده چنار عظیم کهن سالی وجود دارد که نشانه ای از گذشته بسیار دور این محل می باشد. از آنجائی که امامزاده روی کوه واقع شده، در سه سطح اصلی ساخته شده است. سطح اول فضای ورودی سایت امامزاده می باشد که پارکینگ و فضای ورود به روستا در آن واقع شده است. سطح دوم تراس می باشد که فضاهای اقامتی در آن شکل گرفته و در سطح سوم ورودی به داخل ساختمان امامزاده قرار دارد. در ضمن، مسیر کوهنوردی مشخص شده برای گردشگران کوه مردم از پشت امامزاده باراجین شروع می شود. همچنین در کنار امامزاده فضاهایی با عملکردهای اقامتی و خدماتی و غیره وجود دارد که هم به مراجعین کوهنوردی و هم زوار ارائه خدمات می نماید. پارکینگی که در سطح اول فضای امامزاده موجود است، نیز قابل استفاده برای هر دو گروه مراجعین می باشد و سرویس های رفت وبرگشت به شهر در این مکان توقف می کند. از گذشته این امامزاده نقش زیارتی، تفرجی داشته و امکانات اقامتی در کنار آن موجود بوده است. در حال حاضر این امامزاده به طور کامل بازسازی شده است.
عکس باراجینعکس باراجینعکس باراجینعکس باراجین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

این نام در زبان پارسی " بارآگین" بوده و به چم آکنده از میوه که پس از تاخت تازیان به باراجین دگرگون شده است.

بپرس