ایمنی غذایی

فرهنگستان زبان و ادب

{food safety} [تغذیه] حصول اطمینان از اینکه مواد غذایی در هنگام حمل و آماده سازی و نگهداری، آلودگی های میکربی و شیمیایی و فیزیکی پیدا نمی کنند و سبب بیماری مصرف کنندگان نمی شوند

دانشنامه عمومی

به حصول اطمینان از اینکه مواد غذایی در هنگام حمل و آماده سازی و نگهداری، آلودگیهای میکروبی و شیمیایی و فیزیکی پیدا نمی کنند و سبب بیماری مصرف کنندگان نمی شوند، ایمنی غذایی می گویند. [ ۱]
ایمنی غذا عبارت است از اطمینان از این که غذایی که می خوریم، کاملاً سالم است و آلودگی ندارد؛ آلودگی میکروبی، انگلی، شیمیایی. [ ۲]
تهدیدهای جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور هستند و تغییرات در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییرات در محیط زیست، عوامل بیماری زای جدید و در حال ظهور، مقاومت ضد میکروبی مواد غذایی را به چالش کشیده اند. [ ۳] همچنین افزایش سفر و تجارت، احتمال آلودگی در سطح بین المللی را گسترش داده است. ایمنی مواد غذایی به طور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و نیاز به تقویت سامانه های ایمنی مواد غذایی بیش از پیش در میان کشورها مشهود است. به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت شعار خود را در سال ۲۰۱۵ ترویج بهبود ایمنی مواد غذایی از «مزرعه تا بشقاب سفره» قرار داد. [ ۴]
با گسترش فناوری ها، مصرف افزودنی ها، آفت کش ها، آنتی بیوتیک ها و هورمون ها در تولید مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه، رشد چشمگیری داشته است که منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع ناهنجاری های مادرزادی و سرطان ها به ویژه در کودکان شده است.
عکس ایمنی غذایی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس