ایرانیان کویت

پیشنهاد کاربران

بازرگانی و تجارت کویت در قدیم بیشتر بدست ایرانیان به ویژه ( فارس و خوزستان ) انجام می شد. تعداد اندکی از کویتی ها شیعه هستند که بیشتر اصالت خوزستانی دارند. به این افراد اصطلاحا «عجم کویتی» می گویند.
        حسینیه معرفی 1284 خورشیدی که موسس آن حاج محمدحسین معرفی و همچنین حسینیه معرفی الجدیده 1292خورشیدی    که با کمک حاج ابراهیم علی معرفی  ساخته شده است، از مکانهای مذهبی قدیمی کویت هستند که مهاجران اصیل #بهبهانی بنیانگذار آن می باشند.     اهل سنت  با اصالت ایرانی بیشتر بلوچی و اَچُمی و جنوبی هستند.
...
[مشاهده متن کامل]

از دوره پهلوی،   مهاجرت ها بیشتر بصورت فردی و موقت در انواع مشاغل بوده و معمولا بعد از چندین سال یا چند دهه آن فرد مهاجر به شهر  برمی گشت.
می توان گفت بخشی از رشد فزاینده بندرگاه بسیار کوچک با تپه ماهورهای شن و ماسه و بیابان های فراخ و برهوت با گرمای شدید به بندر_کشوری بین المللی بنام کویت حاصل کوشش های  مهاجران ایرانی بود. از قدیم الایام بازار هدف ِصنعت اصیل ِ عبابافی ، کشور کویت بوده است. ایرانیان علاوه بر ساخت و ساز و سرمایه گذاری در بورس، بانکداری، تجارت اتومبیل، کالاهای مصرفی خانگی، ساعت و اخذ نمایندگی کمپانی های بزرگ دنیا در سیاست کویت نیز دارای نقش بوده اند. ایجاد تاسیسات پخش رادیویی و تلویزیونی از جمله آنهاست.
ایرانیان کویت ( عربی: العَیَمْ ) شهروندان کویتی با اصالت ایرانی هستند که طی چند صد سال گذشته به کویت مهاجرت کرده اند. از نظر تاریخی، بنادر ایرانی بیشترِ نیازهای اقتصادی کویت را تأمین می کردند. مارفی بهبهانی از نخستین بازرگانانی بود که در قرن ۱۸ میلادی در کویت اقامت گزید.
در گویش کویتی عربی، به این شهروندان عَیَم می گویند که تغییر کردهٔ واژه عجم در زبان عربی است که برای غیرعرب زبانان، به ویژه ایرانیان به کار می رفته است. در گویش کویتی، عمدتاً، حرف جیم به ی تبدیل می شود. مانند تبدیل مسجد به مَسْیِد.
اکثر شهروندان شیعه کویت از اصل و نسب ایرانی هستند ولی اکثریت ایرانی های کویت اهل سنت هستند . بیشتری از کویتی ها با اصالت ایرانی اهل سنت هستند. کویتی های با ریشه بلوچی ایرانی، اَچُمی ( خومونی ها ) و جنوبی ها مسلمان اهل سنت هستند. خانواده های بلوچی ابتدا در قرن ۱۹ به کویت مهاجرت کردند.

ایرانیان کویت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ایرانیان_کویت

بپرس