ایران و حمله روسیه به اوکراین

پیشنهاد کاربران

ایران در جریان حمله روسیه به اوکراین، برای روسیه پهپادهای انتحاری نظیر شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ فراهم کرده است. کشورهای غربی، ایران را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متهم می کنند. وزیر امورخارجه ایران، در ۱۴ آبان ۱۴۰۱ گفت که ایران پیش از جنگ اوکراین پهپادهایی را به روسیه فروخته است.
...
[مشاهده متن کامل]

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم تسلیحاتی ایران را در سال ۲۰۱۵ وضع کرد. تحریم تسلیحات متعارف ایران در اکتبر ۲۰۲۰ به پایان رسید، اما محدودیت های ایران در مورد موشک ها و فناوری های مرتبط تا اکتبر ۲۰۲۳ برقرار است.
ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در ۲۹ ژانویه ۲۰۲۲ در دومای روسیه سخنرانی کرد. وی در این سخنرانی ناتو را محکوم کرد و آن را به «نفوذ در مناطق مختلف جغرافیایی با پوشش های جدید که منافع مشترک کشورهای مستقل را تهدید می کند» متهم کرد. و بر روابط تأکید کرد
• در ۱۹ اسفند ۱۴۰۱: سی ان ان به نقل از چهار منبع مدعی شده که روسیه برخی از سلاح های ارسال شده از سوی آمریکا و ناتو را که از میدان های نبرد اوکراین تصاحب کرده را به ایران ارسال کرده است. منابع مورد استناد سی ان ان مدعی شده اند، آمریکا معتقد است که ایران برای مهندسی معکوس سامانه های این تسلیحات تلاش خواهد کرد. مطابق این گزارش، ناتو و آمریکا طی یک سال گذشته شاهد موارد متعددی بوده اند که طی آن نیروهای روسیه سلاح های دوش پرتاب مانند موشک های جاولین و استینگر را که اوکراینی ها در میدان های نبرد رها کرده بودند را تصاحب کرده اند. روسیه در بسیاری از موارد این تسلیحات را برای جدا کردن قطعات و تحلیل آن به ایران ارسال کرده اند تا نمونه های مشابه آن توسط نیروهای مسلح ایران ساخته شود.
• در ۲ تیر ۱۴۰۲: جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که در بسته یازدهم تحریم ها علیه روسیه چهار شرکت ایرانی تولیدکننده پهپاد نیز به دلیل ارائه پهپاد به این کشور برای حمله به اوکراین تحریم شدهاند. بورل روز جمعه دوم تیر ماه اعلام کرد فهرست تحریم های جدید اتحادیه اروپا در ارتباط با تهاجم روسیه به اوکراین، شامل چهار شرکت ایرانی است که هواپیماهای بدون سرنشین تولید می کنند و در اختیار روسیه قرار می دهند. او افزود سایر نهادهای کشور ثالث درگیر در دور زدن تحریم های تجاری و برخی نهادهای روسیه که در توسعه، تولید و تأمین قطعات الکترونیکی برای بخش نظامی و صنایع روسیه نقش دارند، تحریم شدهاند.
• در ۱۶ تیر ۱۴۰۲: در جلسه پنجشنبه شورای امنیت که برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شده بود. آمریکا، بریتانیا و فرانسه به تندی از برنامه موشکی ایران و همکاری تسلیحاتی آن با روسیه، از جمله کاربرد پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین انتقاد کردند. این سه قدرت غربی، فعالیت های مطرح شده را مغایر این قطعنامه دانستند و خواستار بررسی آن به وسیله دبیرکل سازمان ملل شدند.
• در ۲۰ تیر ۱۴۰۲: درپی نشست سران ناتو در ویلنیوس پایتخت لیتوانی، بیانیه ای دربارهٔ ایران نیز صادر شد. بیانیه ناتو مطالبی دربارهٔ کمک نظامی ایران به روسیه در جنگ اوکراین مطرح کرده است. در بیانیه ۳۱ عضو ناتو آمده است: ما از ایران می خواهیم که حمایت نظامی خود را از روسیه، به ویژه با انتقال پهپاد متوقف کند.
• در ۳۰ تیر ۱۴۰۲: مطابق با تدابیر محدودکننده جدید، اتحادیه اروپا از صادارات قطعاتی که در ساخت و تولید پهپاد به کار می روند، به ایران منع شده است. این تدابیر همچنین علیه اشخاصی که حامی و برنامه پهپادی ایران بوده یا در آن دخیل هستند، می تواند اعمال شوند و شامل محدودیت های مسافرتی و همچنین توقیف اموال می شوند. این تدابیر جدید مکمل سه بسته تحریمی پیشین اتحادیه اروپا علیه اشخاص و نهادهای دخیل در برنامه پهپادی هستند. شورای اروپا همچنین تصمیم گرفت که شش ایرانی را به دلیل آنچه که حمایت از تهاجم روسیه علیه اوکراین با استفاده پهپاد و همچنین حمایت از سوریه با استفاده از سیستم ضدهوایی خواند به دو لیست تحریمی موجود اضافه کند.

ایران و حمله روسیه به اوکراینایران و حمله روسیه به اوکراین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ایران_و_حمله_روسیه_به_اوکراین

بپرس