اگریپینای کوچک

پیشنهاد کاربران

آگریپینای جوان ملقب به زیبایی مرگبار یا بانوی توطئه گر و آهنین ( لاتین: جولیا آگریپینا؛ ۶ نوامبر ۱۵–۲۳ مارس ۵۹ ) که از آن به عنوان آگریپینای کوچک نیز یاد می شود ( «کوچکتر» که اغلب به معنی «جوان تر» بود ) اولین ملکه پرقدرت، پرنفوذ و حکم فرما در امپراتوری روم و برجسته ترین و موثرترین زن در دودمان ژولیو کلودین بوده است، او همچنین یکی از قدرتمندترین و شایسته ترین چهرها در تاریخ امپراتوری روم بوده است. پدر او ژرمانیکوس، از نوادگان مارک انتونی و ژنرال به شدت محبوب و وارث مشهور برای امپراتوری روم در زمان تیبریوس بود؛ و مادرش آگریپینا بزرگتر، نوه نخستین امپراتور رومی آگوستوس بود. او همچنین خواهر کوچکتر امپراتور کالیگولا و همچنین برادرزاده و همسر چهارم امپراتور کلودیوس و همین طور مادر امپراتور نرون بود.
...
[مشاهده متن کامل]

هر دو منبع باستانی و مدرن به طور کامل شخصیت آگریپینا را بی رحمانه، حیله گر، جاه طلب، خشن، بلندپرواز و سلطه گر توصیف می کنند. از نظر ظاهری و جسمی او یک زن بسیار زیبا، فریبنده و معتبر بود و از لحاظ ریشه خانوادگی هم از طرف پدر و هم از طرف مادر یک زن کاملاً اصیل و از خط خون امپراتوری بود. بسیاری از مورخان باستانی او را به مسموم کردن همسرش کلودیوس با طرحی ماهرانه متهم می کنند، هرچند که این گزارش ها متفاوت است اما بیشتر آن ها صحت دارد. آگریپینا قاتل خونسرد و یک حاکم عالی بود. او بر یک دهه حکومت صلح آمیز روم علناً نظارت داشت و درهای پایان سلسله را باز کرد. او از پیشینیان خود آموخت که چگونه موفق باشند و به پسرش آموخت که چگونه بی رحمانه باشد، او یکی از بانفوذترین و قدرتمندترین زنان تاریخ جهان بوده است و در طول زمان ازدواجش بارها در غیاب شوهرش به عنوان نایب السلطنه غیررسمی امپراتوری روم عمل کرد و در زمان حضور امپراتور به عنوان نیروی مؤثر و بزرگ پشت تخت روم برای اداره امپراتوری شناخته می شد، و بعد از مرگ کلودیوس او به طور خلاصه از سال ۵۴ تا ۵۷ به صورت دوفاکتو به عنوان حاکم تمام و کمال مطلق و استبدادی امپراتوری روم در زمان سلطنت پسرش نرون بود، همچنین بخاطر جنگ قدرت با پسرش بسیار مشهور بود، سرانجام آگریپینا در سال ۵۹ میلادی به دستور پسرش امپراتور نرون به خاطر اعمال قدرت شخصی در دولت و مداخله در زندگی سرخود پسرش، مخفیانه در کاخ خود اعدام شد.
ظهور اگریپینا در قدرت به عنوان یک زن آن هم با قوانین رومی که زنان حتی حق تصمیم گیری در خانه خود را ندارند، یک دوره پرفراز و نشیب از فتنه، قساوت و بیرحمی، ترور، شهوترانی، عرفان گرایی و تقویت قدرت زنان بود. او سیاستمداری فوق العاده با استعداد و حواس جمع بود که قدرت را با اراده و خدعه محض به دست آورد، او در هنگام انتخاب همسر برای عموی خود امپراتور کلودیوس بر رقبای خود پیروز شد و با امپراتور ازدواج کرد، در حقیقت صعود او زمانی آغاز شد که «امپراتریس بانفوذ و فاحشه» رومی به نام مسالینا همسر عمویش کلودیوس که در آن زمان در سال ۴۸ میلادی در حال توطئه بر ضد شوهر خود بود و اگریپینا در حقیقت این کار مسالینا را فاش کرد و توانست با حیله کلودیوس را وادار به اعدام مسالینا کند شروع شد، و بعد قدرت را به عنوان همسر امپراتوری روم در دست گرفت و بعد از یک تنش بزرگ در دربار با رقبای خود به خصوص با زن برادر خود لولیا پائولینا توانست با عموی خود ازدواج کند و مقام امپراتریس را بدست آورد، او بعد از این که به مقام امپراتریس روم رسید تلاش کرد که در سیاست های رومی قدرت بیشتری آن هم با حذف رقبای سیاسی قدرتمندش بدست آورد، او همچنین در زمان سلطنت همسرش برای تعیین جانشینی از کلودیوس به پسر خود لوسیوس یا همان نرون تلاش کرد، در همین مدت بود که اگریپینا رؤیای حکومت به نام خود و امپراتور شدن را برای پسرش در سر پرورانید و بخاطر این که نمی توانست خودش امپراتور شود تصمیم گرفت پسر را امپراتور کند و مقدمات آن را فراهم کرد. او برای رسیدن به این هدف، ۷ چیز لازم داشت: حمایت نیروهای سیاسی، مذهبی، نظامی و اشرافی و حمایت گارد پرتورین، و تاییدیه کلودیوس، بر شایستگی نرون برای امپراتوری روم و مستحکم کردن رابطه خویشاوندی پسرش نرون با امپراتور از طریق ازدواج با دختر کلودیوس.

اگریپینای کوچکاگریپینای کوچکاگریپینای کوچکاگریپینای کوچکاگریپینای کوچکاگریپینای کوچک
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/آگریپینای_کوچک

بپرس