اگارز

دانشنامه عمومی

آگارز. آگارُز یک مادهٔ پلیمری پلی ساکارید است که عموماً از برخی جلبک های دریایی قرمز استخراج می شود. [ ۱] آگارُز یک پلیمر خطی است که از واحدهای تکراری آگاروبیوز تشکیل شده است که یک دی ساکارید از D - گالاکتوز و ۳، 6 - anhydro - L - galactopyranose است. آگارُز یکی از دو مؤلفهٔ اصلی آگار است و با حذف آگارپوکتین از آگار از تخمیر آگار خارج می شود. [ ۲]
آگارز در زیست شناسی مولکولی برای جداسازی مولکول های بزرگ، به ویژه دی ان ای، توسط الکتروفورز استفاده می شود. صفحات ژل آگارز ( معمولاً ۰٫۷ تا ۲٪ ) برای الکتروفورز به راحتی توسط ریختن محلول گرم و مایع به یک قالب تهیه می شوند. طیف گسترده ای از آگارزهای مختلف جرم مولکولی و خواص مولکولی مختلف برای این منظور در دسترس هستند. آگارُز همچنین ممکن است به صورت دانه هایی شکل داده شود و در تعدادی از روش های کروماتوگرافی برای تصفیهٔ پروتئین استفاده شود.
آگارُز یک پلیمر خطی با وزن مولکولی حدود ۱۲۰٬۰۰۰ است که شامل D - گالاکتوز متناوب و ۳، 6 - anhydro - L - galactopyranose مرتبط با پیوندهای گلیکوزیدی α - ( ۱ → ۳ ) و β - ( ۱ → ۴ ) است. ۳، 6 - anhydro - L - galactopyranose یک L - گالاکتوز با یک پل Anhydro بین موقعیت های ۳ و ۶ است، اگر چه برخی از واحد L - galactose در پلیمر ممکن است پل نباشد. برخی از واحدهای D - گالاکتوز و L - گالاکتوز می توانند متیل شوند، و پیروات و سولفات نیز در مقادیر کم یافت می شوند.
هر زنجیرهٔ آگارُز حاوی حدود ۸۰۰ مولکول گالاکتوز است و زنجیره های پلیمر آگارُز الیاف اسپیلمی را تشکیل می دهند که به ساختار سوپوکیول با شعاع ۲۰ تا ۳۰ نانومتر متصل می شوند. الیاف شبه سفت و سخت هستند و طیف گسترده ای از طول بسته به غلظت آگارُز دارند. هنگامی که جامد می شود، فیبرها یک شبکه سه بعدی از کانال های قطر بین ۵۰ نانومتر تا ۲۰۰ نانومتر را تشکیل می دهند، بسته به غلظت آگارُز مورد استفاده - غلظت های بالاتر باعث پایین آمدن قطر منافذ می شود. ساختار سه بعدی همراه با پیوندهای هیدروژنی نگهداری می شود و بنابراین می تواند با گرم شدن به حالت مایع متلاشی شود.
آگارز به عنوان یک پودر سفید موجود است که در آب جوش نزدیک به آب جوش قرار می گیرد و زمانی که آن را خنک می کند ژل را تشکیل می دهد. Agarose پدیده هیستریتیز حرارتی را در انتقال آن به مایع به ژل نشان می دهد، یعنی آن ژل ها و ذوب در دماهای مختلف. درجه حرارت ذوب و ذوب بستگی به نوع آگارز دارد. آگارزهای استاندارد مشتق شده از Gelidium دارای درجه حرارت زنگ زده از ۳۴–۳۸ درجهٔ سانتی گراد ( ۹۳–۱۰۰ درجهٔ فارنهایت ) و دمای ذوب ۹۰–۹۵ درجهٔ سانتی گراد ( ۱۹۴–۲۰۳ درجهٔ فارنهایت ) است، در حالی که آنهایی که از Gracilaria گرفته شده است، جایگزین متوقیز، دمای ملایم ۴۰–۵۲ درجهٔ سانتی گراد ( ۱۰۴–۱۲۶ درجهٔ فارنهایت ) و دمای ذوب ۸۵–۹۰ درجهٔ سانتی گراد ( ۱۸۵–۱۹۴ درجهٔ فارنهایت ) دارد. دمای ذوب و زنگ زدگی ممکن است وابسته به غلظت ژل، به ویژه در غلظت کم ژل کمتر از ۱٪ باشد.
عکس آگارزعکس آگارزعکس آگارز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس