اکونیتین

لغت نامه دهخدا

اکونیتین. [ اِ ک ُ ] ( فرانسوی ، اِ ) زهری است قوی ، مقدار معمولی استعمال آن یک دهم میلی گرم تا دودهم میلی گرم و حداکثر استعمال آن در یک بار دودهم میلی گرم و در 24 ساعت نیم میلی گرم است. این دارو در طب بصورت گرانولهای یک دهم میلی گرمی و محلول الکلی یک درهزار بکار می رود و استعمال آن در هر بار از یک گرانول یک دهم میلی گرمی و پنج قطره محلول الکلی یک درهزار نباید تجاوز کند. ( از درمانشناسی ج 1 ).

دانشنامه عمومی

آکونیتین. آکونیتین ( به انگلیسی: Aconitine ) یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۲۴۵۰۰۵ است. که جرم مولی آن ۶۴۵٫۷۳۷۰۸ g/mol می باشد.
عکس آکونیتینعکس آکونیتین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

آکونیتین. آکونیتین (aconitine)
آلکالوئیدی بسیار سمی. در گیاه آقونیطون (تاج الملوک)و زبان در قفایافت می شود. این ترکیب بی بو و بسیار تلخ و در صورت تماس با پوست باعث ایجاد احساس گزگز می شود. اگر آکونیتین از طریق خوراکی، غشای مخاطییا از راه زخم وارد بدن شود، موجب نارسایی تنفسی یا قلبی مرگبار خواهد شد. قبلاً از شکل خوراکی این دارو به صورت تنتور(محلول الکلی) یا عصارهو به منزلۀ آرام بخش استفاده می کردند. به صورت پمادیا روغن مالیدنی نیز به منزلۀ مادۀ تحریک کنندۀ پوست در درمان درد عصب (نورالژی) به کار می رفت. دوز درمانی این دارو به دوز کشندۀ آن بسیار نزدیک است؛ به همین سبب دیگر از این آلکالوئید استفاده نمی شود. در صورت مسمومیت آکونیت، لازم است معده بلافاصله تخلیه، و فرد مسموم به پزشک رسانده شود.

پیشنهاد کاربران

بپرس