اکوله

لغت نامه دهخدا

( آکوله ) آکوله. [ ل َ / ل ِ ] ( اِ ) آکُله. نوعی برنج و آن اجود اقسام برنج باشد.
( اکولة ) اکولة. [ اَ ل َ ] ( ع ص ) بز نازاینده. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). || بزی که آنرا جهت خوردن فربه کنند. ( از اقرب الموارد ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ). گوسفند پرواری. ( مهذب الاسماء ). بز یا گوسپندی که فربه کنند خوردن را. پرواری.

اکولة. [ اُ ل َ ] ( ع اِ ) بزی که جهت شکار گرگ و نحو آن استاده کنند. ( منتهی الارب ) ( آنندراج ) ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

( آکوله ) ( اسم ) ۱ - موئ نث آکل خورنده ( زن ). ۲ - هر قرحه که گوشت را خورد . ۳ - خوره جذام .
نوعی برنج
بزی که جهت شکار گرگ و نحو آن استاده کنند .

گویش مازنی

( آکوله ) /aakoole/ نوعی برنج خزری

دانشنامه عمومی

اکوله یا اکوئله واحد پول کشور گینه استوایی مابین سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۵ میلادی بود. با اینکه هر اکوله به ۱۰۰ سنتیمو تقسیم می شد اما هیچگاه قطعه سکه یا اسکناسی تحت عنوان سنتیمو به چاپ نرسید. واژه اکوئله ( که جمع آن نیز اکوئله می شود ) تا سال ۱۹۷۹ استفاده می شد، تا اینکه در این سال واژه اکوله ( که صورت جمع آن بیپ کوله بود ) مرسوم شد.
هر اکوئله معادل با ۱ پستای گینه ای بود، نرخ برابری اکوله نیز در مقابل فرانک آفریقای مرکزی ( که در گینه استوایی به صورت فرانکو نوشته می شد ) ۱ به ۴ بود، یعنی هر فرانکو معادل با ۴ بیپ کوله می شد.
اولین سکه ها در ۱۹۷۵ میلادی ضرب شدند. این سکه ها ۱، ۵ و ۱۰ اکوئله بودند. در ۱۹۸۰ و ۱۹۸۱ سکه های ۱ اکوله و ۵، ۲۵ و ۵۰ بیپ کوله نیز توزیع شدند. دومین توزیع سکه ها ( که در ۱۹۸۰ و ۱۹۸۱ میلادی صورت گرفت ) در مقایسه با نخستین توزیع بسیار معدود و محدود بود، به طوری که سکه های توزیع شده آن سال ها امروز بسیار کمیاب هستند.
اسکناس های چاپ شده در ۱۹۷۵ میلادی ۲۵ تا ۱۰۰۰ اکوئله بودند و عبارت Banco Popular ( به زبان اسپانیایی که زبان رسمی آن کشور است و به معنای بانک ملی ) روی آن ها به چشم می خورد. در ۱۹۷۹ اسکناس هایی در مقیاس ۱۰۰ تا ۵۰۰۰ بیپ کوله ( جمع اکوله ) به چاپ رسیدند که عبارت Banco de Guinea Ecuatorial ( به اسپانیایی و به معنای بانک گینه استوایی ) روی آن ها نقش بسته بود.
عکس اکوله
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس